«Ο ΣΤΡΑΤΟΣ των ΗΠΑ επιστρέφει στην Ευρώπη»! Τέλος το «δόγμα Τραμπ», ο παγκόσμιος ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ είναι εδώ

Επί θητείας Τραμπ είδαμε τις αμερικανικές δυνάμεις να "αποτραβιούνται" από Ευρώπη και Μεσόγειο

Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την στρατιωτική τους θέση στην Ευρώπη” ώστε το NATO να μπορεί “να απαντήσει σε απειλές από όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους τομείς: στο έδαφος, στον αέρα και στην θάλασσα“, δήλωσε σήμερα από τη Μαδρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στη σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, “που γράφει Ιστορία”, όπως δήλωσε, ο Μπάιντεν ανήγγειλε ενισχυμένη παρουσία των Αμερικανών στρατιωτικών και δυνατοτήτων στην Ισπανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τις χώρες της Βαλτικής, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

“Έχουμε έρθει στο ραντεβού” και “αποδεικνύουμε ότι το NATO είναι πιο απαραίτητο από ποτέ”, σημείωσε επίσης ο Μπάιντεν, έχοντας στο πλευρό του τον γενικό γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει αυτήν τη χρονιά “20.000 επιπλέον στρατιωτικούς στην Ευρώπη για να ενισχύσουμε τις γραμμές μας σε απάντηση στις επιθετικές πρωτοβουλίες της Ρωσίας”.

Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι η Ουάσινγκτον θα αυξήσει από 4 σε 6 τον αριθμό των αντιτορπιλικών στην ναυτική βάση της Ρότα στην Ισπανία.

Η πρώτη παγκόσμια δύναμη θα δημιουργήσει εξάλλου στην Πολωνία “ένα μόνιμο γενικό επιτελείο του 5ου σώματος του αμερικανικού στρατού”.

“Θα διατηρήσουμε μια επιπρόσθετη ταξιαρχία” που θα απαρτίζεται από συνολικά 5.000 άτομα, η οποία θα εδρεύει στη Ρουμανία, δήλωσε επίσης ο Μπάιντεν, και θα προχωρήσουμε σε “επιπρόσθετες αναπτύξεις στις χώρες της Βαλτικής”.

“Θα στείλουμε δύο πρόσθετες μοίρες” μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Βρετανία και “θα αναπτύξουμε επιπρόσθετες δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας” στη Γερμανία και την Ιταλία, πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε πως ως εκπρόσωπος-ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ των διεθνιστών στις ΗΠΑ και άρα αντίπαλος της συντηρητικής “κάστας” που εκπροσωπεί ο Τραμπ, ο Μπάιντεν κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ και σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική.

Αρκεί μόνο να θυμίσουμε πως επί θητείας του Αμερικανού μεγιστάνα χιλιάδες στρατεύματα αποσύρθηκαν από χώρες όπως η Γερμανία, όπως επίσης έγινε και με το Πολεμικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο!

Αυτό είχε δώσει την ευκαιρία στη Ρωσία του Πούτιν να “απλωθεί” στρατιωτικά αναίμακτα σε Ανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

ΩΣΤΟΣΟ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν “ήθελε μια ‘φινλανδοποίηση’ της Ευρώπης”, δηλαδή μια εξέλιξη των χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας προς τη θέση ουδετερότητας που είχε ιστορικά η χώρα αυτή, αλλά παίρνει αντιθέτως μια “NATOποίηση’ της Ευρώπης”, σχολίασε εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

(ΦΩΤΟ:unsplash)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί