Σύμφωνα με τον πρώην Βρετανό διπλωμάτη, Ian Proud, τον οποίο επικαλείται το Sputnik, η Ρωσία «εξακολουθεί να κρατά ισχυρότερα χαρτιά» καθ’ όλη τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, ενώ η Ουκρανία είναι «ήδη λειτουργικά χρεοκοπημένη».
Το μόνο βέβαιο σε οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία είναι ότι η Ουκρανία «θα καταστεί στρατιωτικά αδέσμευτη», με την ένταξη στο ΝΑΤΟ «τελικά να έχει αφαιρεθεί οριστικά από το τραπέζι», όπως σημειώθηκε.
Κατά τον Proud, μετά την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός «θα είναι ο πιο σκληραγωγημένος στις μάχες και καλά εξοπλισμένος από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», αναφέρει το ρωσικό μέσο.
«Ο βασικός στόχος της Ρωσίας να αποτρέψει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα έχει επιτευχθεί οριστικά. Η Ρωσία θα έχει διαχειριστεί τους οικονομικούς κραδασμούς και τις συνέπειες του πολέμου πολύ καλύτερα από την Ουκρανία και τους Δυτικούς χορηγούς της, ιδίως τη Βρετανία και την Ευρώπη», ανέφερε, σύμφωνα πάντα με το Sputnik.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρόδος: Ποινές κάθειρξης 600 ετών «μοίρασε» το Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο διακινητές μεταναστών
- Ουρές για βενζίνη στην Κίνα εν όψει αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων (Vid)
- Κ. Χατζηδάκης: 1 δις ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία
- Πολωνία: Ο δήμος Βαρσοβίας απαγορεύει την πώληση αλκοόλ τη νύχτα
- Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το ΕΚΕΤΑ
- Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN): Η επίδραση της κρίσης στη Μέση Ανατολή – Η είσοδος στην Ινδία μετατίθεται για το 2027
- Ισπανίδα ποδηλάτισσα γλίτωσε από τον θάνατο για λίγα εκατοστά, Vid
- Αυτός θα είναι ο κόσμος που θα φέρουν σε 10 χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με τον Μασκ – Vid
- Κεφαλονιά: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στον Αλειμματά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Καλαμαριά: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου









