Η ροή φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1 καταγράφηκε στις 184 κιλοβατώρες/ώρα μεταξύ τις 13:00 και τις 14:00 ώρα Ελλάδος από τη μηδενική ροή που είχε καταγραφεί τις προηγούμενες ώρες, σύμφωνα με τον διαχειριστή του αγωγού.
Στο μεταξύ, σε έναν ιδιότυπο πόλεμο νεύρων με την Ευρώπη επιδόθηκε η Μόσχα, που ανακοίνωσε νέο μπλόκο στην επαναλειτουργία του Nord Stream 1, από τη Ρωσία προς τη Γερμανία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ότι στον αγωγό υπάρχει νέο τεχνικό πρόβλημα. Ειδικότερα, εντοπίστηκε διαρροή πετρελαίου στον κινητήρα του στροβίλου , που βοηθά στην άντληση αερίου. Η ζημιά, σύμφωνα με την Gazprom βρέθηκε σε επιθεώρηση που έγινε από κοινού με στελέχη της Siemens, που συμβάλλει στη συντήρηση του αγωγού.
Η ανακοίνωση της Gazprom
«Διαπιστώθηκε διαρροή λαδιού μηχανής με πρόσμιξη στεγανοποιητικού υλικού στους ακροδέκτες των καλωδίων των αισθητήρων ταχύτητας του ρότορα χαμηλής και ενδιάμεσης πίεσης στην τουρμπίνα κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας συντήρησης. Μέχρι την επισκευή (…) η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα ανασταλεί πλήρως», δήλωσε ο όμιλος.
(από protothema. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόκοσμες εικόνες: Κύμα σκόνης από την έρημο “έπνιξε” το Ισραήλ – Καύσωνας χειμωνιάτικα αναμένεται τη Δευτέρα
- Βρετανία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε γυναίκα που πάρκαρε στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες
- Άννα Καραμανλή από Καστοριά: Η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του θρησκευτικού τουρισμού
- Οι διαστημικές πτήσεις μπορούν να αλλάξουν τη θέση του ανθρώπινου εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα μελέτη
- Ο Όρμπαν… ευχαρίστησε τον Ζελένσκι μετά τη δημόσια προσβολή εναντίον του, vid
- Εγκεφαλικά εμφυτεύματα: Η «ευρωπαϊκή απάντηση» στον Μασκ φέρνει εξελίξεις
- Τσέχικο Τεχνικό Πανεπιστήμιο: Αυτή είναι η πρώτη σχολή μηχανικών στον κόσμο που ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια
- Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αναθεώρηση του Συντάγματος στο “μικροσκόπιο” της ΓΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
- “Θέλω απλά να πάρω τη μπάλα” – To ξεκαρδιστικό βίντεο σκύλου με γάτα
- Ζελένσκι: Η αλλαγή διαπραγματευτή από τη Ρωσία έχει ως στόχο την αναβολή οποιωνδήποτε αποφάσεων
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΚΡΕΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΗ









