Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα προεδρεύσει σήμερα συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας για την πυρηνική αποτροπή, όπως δήλωσε το Κρεμλίνο, καθώς η Μόσχα μελετά πώς θα απαντήσει στα αιτήματα της Ουκρανίας προς δυτικές χώρες να της επιτρέψουν να χτυπήσει βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος με δυτικούς πυραύλους μακρού βεληνεκούς.
Παράλληλα η κίνηση Πούτιν έρχεται στο απόηχο των νατοϊκών πυραυλικών χτυπημάτων την περασμένη εβδομάδα σε αποθήκες του ρωσικού στρατού στην πόλη Toropets (δυτικά) και την επαρχία Κρασνοντάρ (νότια).
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση σημαντικό γεγονός.
“Θα υπάρξει μια ομιλία από τον πρόεδρο. Τα υπόλοιπα, για προφανείς λόγους, θα χαρακτηριστούν ‘άκρως απόρρητα'”, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Η Ρωσία έχει πει πως αναθεωρεί το πυρηνικό δόγμα της το οποίο ορίζει τις περιστάσεις υπό τις οποίες μπορεί να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων.
Η Ρωσία δεν θα πραγματοποιήσει δοκιμή πυρηνικού όπλου όσο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες απέχουν από τις δοκιμές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ προχθές, Δευτέρα, έπειτα από εικασίες πως το Κρεμλίνο μπορεί να εγκαταλείψει το μετασοβιετικό μορατόριό του για τις πυρηνικές δοκιμές.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας
- Υπουργικές ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι για τους αγρότες
- Όσα πρέπει να ξέρετε για το Δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
- Για ποιούς ανακοινώθηκαν εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την περίοδο των Χριστουγέννων
- Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ
- Ελληνικό σκάφος γεμάτο κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό, ξεκίνησε από τη Νέα Μηχανιώνα
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και ΕΕ: Αυτό είναι το πρώτο βήμα αντίδρασης της Μόσχας
- Γάζα: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ σχετικά με το σχέδιο Τραμπ
- Είναι ένας «από τους ακρογωνιαίους λίθους» για να επιλυθεί το ουκρανικό ζήτημα – Ξεκάθαρη η Μόσχα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,1% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο του 2025
Κύρια Θέματα









