Οι τοπικές αρχές στην πόλη Μπαγιανούρ στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στην βόρεια Κίνα εξέδωσαν την Κυριακή προειδοποίηση, μια ημέρα μετά την αναφορά από νοσοκομείο ενός ύποπτου κρούσματος βουβωνικής πανώλης.
Αυτό συνέβη μετά τα τέσσερα κρούσματα πανώλης που είχαν αναφερθεί στην περιοχή αυτή τον Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένων δύο πνευμονικής πανώλης, που είναι μια πιο θανατηφόρα μορφή πανώλης.
“Επιτηρούμε τα ξεσπάσματα στην Κίνα, το παρακολουθούμε αυτό στενά και σε συνεργασία με τις κινεζικές αρχές και τις μογγολικές αρχές”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την έδρα του οργανισμού στην Γενεύη.
“Αυτή τη στιγμή δεν (…) θεωρούμε ότι αυτό ενέχει υψηλό κίνδυνο, αλλά το παρακολουθούμε, το επιτηρούμε προσεκτικά”, πρόσθεσε.
Μετά τον εντοπισμό του ύποπτου αυτού κρούσματος, ενός βοσκού, οι αρχές της πόλης Μπαγιανούρ ανακοίνωσαν μια δέσμη μέτρων.
Ο άνδρας αυτός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Μπαγιανούρ, ανακοίνωσε η υγειονομική επιτροπή της πόλης αυτής.
Η ίδια επιτροπή απαγόρευσε το κυνήγι και την κατανάλωση κρέατος ζώων που θα μπορούσαν να μεταδώσουν την πανώλη, όπως οι μαρμότες, ως το τέλος του έτους και κάλεσε τους κατοίκους να ενημερώσουν τις αρχές, αν βρουν κάποιο τρωκτικό που νοσεί ή είναι νεκρό.
Ένα άλλο ύποπτο κρούσμα, ένας 15χρονος, αναφέρθηκε χθες, Δευτέρα, στη γειτονική Μογγολία, μετέδωσε παράλληλα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Επίσης ακόμη δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη μογγολική επαρχία Χοβντ. Πρόκειται για δύο αδέλφια που κατανάλωσαν κρέας μαρμότας, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Σχεδόν 150 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τους δύο άνδρες τέθηκαν σε καραντίνα.
Σε ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε σήμερα στα μέσα ενημέρωσης, ο ΠΟΥ σημειώνει ότι ενημερώθηκε από την Κίνα “στις 6 Ιουλίου για ένα κρούσμα βουβωνικής πανώλης στην Εσωτερική Μογγολία”.
Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι η πανώλη είναι “σπάνια” και ότι την συναντάμε εν γένει σε ορισμένες γεωγραφικές ζώνες του πλανήτη στην οποία είναι ακόμη ενδημική.
“Η βουβωνική πανώλη υπήρχε και υπάρχει πάντα μαζί μας, εδώ και αιώνες”, σημείωσε σήμερα η Μάργκαρετ Χάρις στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους.
Στην Κίνα σποραδικά κρούσματα πανώλης έχουν αναφερθεί στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Η βουβωνική πανώλη, γνωστή ως “Μαύρος Θάνατος” τον Μεσαίωνα, είναι μια εξαιρετικά μολυσματική και συχνά θανατηφόρα νόσος, η οποία εξαπλώνεται κυρίως από τα τρωκτικά. Κρούσματα της νόσου αυτής δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στην Κίνα, αν και η εμφάνισή τους τείνει να είναι ολοένα και πιο σπάνια.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βρυξέλλες: Επαφές του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα για την αεροναυτιλία
- Μικρές βελτιώσεις στην καθημερινότητα συνδέονται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
- Κένεντι σε Αμερικανούς: «Φάτε πραγματικό φαγητό» – Video
- Κίνα: Κατάρτιση του πιο ολοκληρωμένου χάρτη γενετικής παγκοσμίως για την καλλιέργεια βαμβακιού
- Ιράν: Ο γιος του τελευταίου σάχη συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ
- Παραλίγο…ατύχημα για τον Λάρι τον γάτο! Η viral στιγμή με τον φωτογράφο του Πολωνού προέδρου, vid
- Αίθριος ο καιρός σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας – Ομίχλες και παγετός το πρωί
- Κόστα Ρίκα: Θα δολοφονούσαν με πληρωμένο εκτελεστή τον πρόεδρο της χώρας
- Κ. Κυρανάκης: Νέες υποδομές, τρένα και σταθμοί το τρίπτυχο στον σιδηρόδρομο
- Σε ιστορικό υψηλό τα διεθνή αποθέματα της Ρωσίας
Κύρια Θέματα









