«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Τραμπ, έναν σπουδαίο φίλο του κράτους του Ισραήλ», είπε ο Νετανιάχου. «Τον ευχαριστώ που στέκεται στο πλευρό μας και τον ευχαριστώ για την υποστήριξη που μας παρέχουν οι ΗΠΑ στην υπεράσπιση των ισραηλινών αιθέρων», συμπλήρωσε.
Εν τω μεταξύ, ισραηλινοί αξιωματούχοι προεξοφλούν πως οι ΗΠΑ θα εμπλακούν ενεργά στη στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. «Θα μας προκαλούσε μεγάλη έκπληξη εάν οι Αμερικανοί δεν συμμετάσχουν στις επιθέσεις. Εκτιμούμε πως το ερώτημα δεν είναι “εάν” αλλά “πότε”», ανέφεραν δύο αξιωματούχοι που επικαλείται το ισραηλινό Channel 12.
Σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση Kan, που επικαλείται επίσης ισραηλινό αξιωματούχο, η Ουάσινγκτον αναμένεται να εμπλακεί στις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν για να βοηθήσει το Ισραήλ να καταστρέψει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η αμερικανική εμπλοκή θα συντόμευε τη διάρκεια του πολέμου», ισχυρίζεται ο αξιωματούχος.
(Με πληροφορίες από Times of Israel) – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μάργκοτ Ρόμπι: Ξανά με μυθικό κόσμημα στην πρεμιέρα για τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη», vid
- Ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών του DASHBOARD – myEFKA
- Μια “μικρή ομάδα” Αμερικανών στρατιωτών βρίσκεται στη Νιγηρία
- Αδιανόητο συμβάν στη Θεσσαλονίκη: Γυναίκα δάγκωσε κι έκοψε το αυτί του 57χρονου συντρόφου της
- Συνάντηση Δένδια – M. Rogers: Συζήτησαν για την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών αμυντικών σχέσεων
- Επεκτείνεται το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης στη Δυτική Μακεδονία- Ποιοι δικαιούνται τις 10.000 ευρώ
- Οι συνομιλίες με το Ιράν θα διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο, λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
- «Η Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι αναγκαία», γράφει στην «La Stampa» o Γιώργος Παπανδρέου
- “Leonardo”: Η νέα ισχυρή καταιγίδα που απειλεί Πορτογαλία και Ισπανία μετά το φονικό πέρασμα της Κριστίν
- Σημείο των καιρών; Τι αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων









