Ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ζητά να διαχωριστεί η χρηματοδότηση του Ισραήλ από αυτήν της Ουκρανίας

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Τζόνσον, δήλωσε χθες Πέμπτη πως η χρηματοδότηση για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία και αυτή που προορίζεται για την υποστήριξη του Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς πρέπει να διαχωριστούν, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ίδιος και η παράταξη του δεν θα εγκρίνουν αίτημα του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν για έκτακτες δαπάνες 106 δισεκ. δολαρίων, που συμπεριλαμβάνουν –μεταξύ άλλων– πακέτα χρηματοδότησης για τους δυο συμμάχους της Ουάσιγκτον.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο κ. Τζόνσον είπε πως συναντήθηκε χθες με τον κ. Μπάιντεν και τόνισε στον ίδιο και σε στελέχη της προεδρίας πως οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή συμφωνούν πως «τα ζητήματα αυτά πρέπει να διαχωριστούν».

Η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν έμοιαζε να στοιχηματίζει πως συμπεριλαμβάνοντας κονδύλια για το Ισραήλ και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης στα νότια σύνορα της χώρας στο αίτημα θα έπειθε τα μέλη των Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική κάτω Βουλή να δώσουν πράσινο φως στις έκτακτες δαπάνες που ζητεί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί