«Πολύ παραγωγική», είπε ο Μπλίνκεν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρίγκιπα διάδοχο στο Ριάντ.
Μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ δήλωσε: «Ο υπουργός τόνισε την ακλόνητη εστίαση των ΗΠΑ στην ανάσχεση των τρομοκρατικών επιθέσεων από τη Χαμάς, στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης όλων των ομήρων και στην πρόληψη της επέκτασης της σύγκρουσης».
Και πρόσθεσε: «Οι δύο επιβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση για την προστασία των αμάχων και για την προώθηση της σταθερότητας σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν».
Μια μέρα νωρίτερα, ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε για τη συνάντηση: «Οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τη συνέχιση της δέσμευσης με τους περιφερειακούς εταίρους για την πρόληψη της εξάπλωσης της σύγκρουσης στην περιοχή και την κοινή τους δέσμευση να λάβουν μέτρα για την προστασία των αμάχων».
Ο Μπλίνκεν ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια περιοδεία για να συναντηθεί με ηγέτες της Μέσης Ανατολής για να συζητήσουν το ξέσπασμα της βίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η ατζέντα του περιελάμβανε ταξίδια στο Ισραήλ, την Ιορδανία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.
(photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν για τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»
- ΗΠΑ: Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Θα δικαστεί στις 4 Μαΐου
- Ο Τραμπ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ – Θα αναλάβει άλλο πόστο
- Το φυσικό αέριο έφτασε και στην Άμφισσα – Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη Στ. Ελλάδα
- Σημαντικές δηλώσεις από το Ιράν για την συνέχεια και τα Στενά του Ορμούζ
- Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της συντρόφου του στον Κολωνό: «Δηλώνω αθώος – Πέθανε λόγω ηπατικής νόσου»
- Σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Ο Μακρόν συζητά “για να μην συρθεί σε πόλεμο ο Λίβανος”
- Φινλανδία: Απόφαση άρσης απαγόρευσης εγκατάστασης πυρηνικών όπλων εν καιρώ πολέμου
- Πώς η βελτίωση της ευελιξίας αεροσκαφών και UAV «περνάει» μέσα από τα γεράκια, σύμφωνα με ερευνητές









