Ο Μπάιντεν θα συναντήσει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο και θα συζητήσει την παραγωγή πετρελαίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συναντήσει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου.

“Ναι, μπορούμε να περιμένουμε ότι ο πρόεδρος θα δει τον πρίγκιπα διάδοχο”, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει για την παραγωγή ενέργειας στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή αυτόν τον μήνα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

“Η παραγωγή πετρελαίου θα αποτελέσει μέρος αυτής της συζήτησης”, δήλωσε στο δίκτυο MSNBC σε συνέντευξη καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τα ταξίδια του Μπάιντεν, σημειώνοντας την απόφαση του οργανισμού πετρελαιοπαραγωγών χωρών ΟΠΕΚ+ για ενίσχυση της παραγωγής. “Προφανώς θα υπάρξουν κάποιες συζητήσεις για την παραγωγή ενέργειας”.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος συζητά πιθανές αλλαγές σε κάποιους “ανεύθυνους” δασμούς που επιβλήθηκαν στα κινεζικά προϊόντα από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που αυξάνουν τα κόστη στις αμερικανικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Η Καρίν Ζαν-Πιερ δήλωσε ότι οι εσωτερικές συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το τί σκέφτεται ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για το θέμα αυτό.

“Συζητάμε το θέμα αυτό και εργαζόμαστε για την ευθυγράμμιση αυτών των τυχαίων δασμών και προτεραιότητές μας είναι να διασώσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων μας και των καθοριστικής σημασίας βιομηχανιών μας”, δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

photo vid scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί