Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να μιλήσει την Κυριακή με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, μία ημέρα μετά τη συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν με κύριο θέμα τη μείωση της έντασης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.
«Ο πρόεδρος Μπάιντεν σχεδιάζει την Κυριακή να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, για να επιβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, να συζητήσει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά επίσης να συζητήσει την προετοιμασία για τις επικείμενες διπλωματικές επαφές με σκοπό την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή» δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Οι συνομιλίες, που θα γίνουν στις 10 Ιανουαρίου στη Γενεύη με τη συμμετοχή της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν και του ρώσου ομολόγου της Σεργκέι Ριαμπκόφ, θα ακολουθηθούν τη 12η Ιανουαρίου από τη συνεδρίαση του συμβουλίου NATO-Ρωσίας και τη 13η Ιανουαρίου από συνομιλίες στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Viral έγινε παλιά συνέντευξη της μητέρας του Τραμπ: «Ίδιος με περούκα» σχολιάζουν, vid
- ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα μεταφοράς του Αγίου Φωτός
- Kακοκαιρία ERMINIO: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «Red Code»
- Το Ισραήλ είναι έτοιμο να συνεχίζει να χτυπά το Ιράν “για εβδομάδες ακόμα”, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού
- Αυξήθηκε 4,5% ο όγκος πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον φετινό Ιανουάριο
- Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 3 και 6 Απριλίου
- Η εικόνα με το δελφίνι να πηδά στα 4,5 μέτρα στον αέρα άφησε άφωνους τους πάντες! ΦΩΤΟ
- Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο πραγματοποίησε το Υπ. Πολιτισμού – Δείτε φωτογραφίες
- Στενά του Ορμούζ: Για ποιόν λόγο η Κίνα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της
- Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Λ. Ζωχιού: Ανανεώθηκε το πρόγραμμα βίζα-εξπρές για Τούρκους πολίτες









