“Χαίρομαι για την κοινή δουλειά μας υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον κόσμο και για την ενίσχυση της ειδικής σχέσης των δύο χωρών μας”, έγραψε ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη συνεργασία τους στο θέμα της Ουκρανίας αλλά αναφέρθηκαν επίσης και στην προστασία των Συμφωνιών της Μεγάλης Παρασκευής για τη διευθέτηση του ζητήματος της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανυπομονεί να υποδεχτεί τον Στάρμερ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ ανέφερε στο ίδιο μπρίφινγκ ότι η Ουάσινγκτον “ανησυχεί” από την απόφαση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν να επισκεφθεί τη Μόσχα. Το ταξίδι αυτό “δεν θα προωθήσει την ειρήνη και είναι αντιπαραγωγικό όσον αφορά τη στήριξη της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, σημείωσε η εκπρόσωπος.
(ΑΠΕ – ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ – ΜΠΕ / EPA-UPI POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιμένει ο Τραμπ: «Η υγεία μου είναι σε τέλεια κατάσταση»
- Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες
- ΕΛ.ΑΣ.: Ποιοί ήταν οι «πρωταθλητές» των τροχαίων παραβάσεων τον Δεκέμβριο
- Ζητούν απόλυτο περιορισμό των ελευθεριών στο διαδίκτυο το 2026! Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε στο κενό από τον 3ο όροφο υπό ανέγερση οικοδομής
- Χατζηδάκης για αγρότες: Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσέρχονται στον διάλογο
- Ρωσία: Αποφάσισε να κατέβει με μία… σανίδα 500 χιονισμένα σκαλιά, vid
- Αυτός είναι πλέον το «δεξί χέρι» του Ζελένσκι
- «Κρατούσε τον σταυρό και οι φλόγες δεν τον άγγιξαν»! Τρομερή μαρτυρία από το Κραν Μοντανά
- Ρώσοι: Οι διαδηλώσεις στη Σερβία δείχνουν σημάδια «έγχρωμης επανάστασης»









