Ο Μπάιντεν…καλωσορίζει τους αλλοδαπούς εργάτες στις ΗΠΑ – Ακυρώνει άλλη μία πολιτική του Τραμπ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέτρεψε προχθές τη λήξη εφαρμογής ενός διατάγματος του πρώην Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,

η οποία είχε εμποδίσει αρκετούς ξένους προσωρινούς εργαζόμενους να εισέλθουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα σχετικό δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε χθες.

Ο Μπάιντεν που ανήκει στους Δημοκρατικούς έχει ανακαλέσει μερικές από τις πολιτικές μετανάστευσης του Τραμπ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης και της ανάκλησης ενός εκτελεστικού διατάγματος που εμπόδισε την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος αρκετών μεταναστών που είχαν αιτηθεί βίζα.

Ο Τραμπ για πρώτη φορά είχε υπογράψει την προεδρική εντολή για τους προσωρινούς ξένους εργαζόμενους τον Ιούνιο του 2020, ενώ την ανανέωσε με ισχύ μέχρι την 31η Μαρτίου πριν από την αποχώρησή του από το Οβάλ Γραφείο.

Ο ίδιος είχε παρουσιάσει την εξέλιξη αυτή ως απαραίτητη για την προστασία των Αμερικανών εργαζόμενων, με δεδομένη την αύξηση της ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Reuters, αλλά και άλλα ΜΜΕ, αναφέρθηκαν στην προγραμματισμένη κίνηση λήξης του αναφερόμενου προεδρικού διατάγματος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί