• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο μικρός «κυκλώνας» που προκαλεί παγκόσμια αναταραχή και ραγδαίες εξελίξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ο μικρός «κυκλώνας» που προκαλεί παγκόσμια αναταραχή και ραγδαίες εξελίξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο…

Το μικρό κομμάτι της γης που είναι γνωστό ως Ισραήλ είναι σχεδόν στα πρωτοσέλιδα κάθε μέρα, μετά τα πρόσφατα γεγονότα με το ξέσπασμα συγκρούσεων στους δρόμους των Ιεροσολύμων και άλλων πόλεων και την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία κυριαρχεί πολιτικά στην Λωρίδας της Γάζας, αλλά όχι στην Δυτική Όχθη.

Η Χαμάς, που υποστηρίζεται από το Ιράν και την Τουρκία, έριξε χιλιάδες ρουκέτες στο Ισραήλ, χτυπώντας κέντρα κατοικημένων περιοχών, ενώ το ίδιο συνέβη και με το Ισραήλ, το οποίο κατεδάφισε με πυραύλους ολόκληρα κτίρια αφήνοντας πίσω εκατοντάδες νεκρούς.

Αν το ισραηλινό σύστημα άμυνας Iron Dome δεν σταματούσε το 90% αυτών των πυραύλων, ίσως η ζημιά θα ήταν πολύ χειρότερη και για το Ισραήλ. Πλέον είναι σε εφαρμογή μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, για της οποίας την τήρηση εγείρονται επιφυλάξεις από τους περισσότερους αναλυτές.

Τι συμβαίνει με το Ισραήλ, και συγκεκριμένα την Ιερουσαλήμ, που προσελκύει την προσοχή όλου του κόσμου;

Ως γνωστόν στην Ιερουσαλήμ επιδιώκεται να ανεγερθεί ο Τρίτος Ναός εκεί που βρίσκονται μουσουλμανικά τεμένη, με τον οποίο οι Εβραίοι θέλουν να αναδείξουν το δόγμα τους. Ωστόσο οι διεθνιστές της Δύσης επιθυμούν την ανάδειξη μίας θρησκευτικής ουδετερότητας μέσω της συνεννόησης των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών που συνυπάρχουν στους Αγίους Τόπους, έτσι ώστε να ανακηρυχθεί παγκόσμια ειρήνη-κυριαρχία μιας νέας διεθνιστικής τάξης πραγμάτων.

Η παρουσία του Ισραήλ στην περιοχή είναι εκείνη η αιτία που προκαλεί την ένταση, η οποία με την σειρά της θα επιφέρει διεθνή παρέμβαση!

Στις 14 Μαΐου 1948, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Κογκρέσου Δαβίδ Μπεν – Γκουριόν (1886-1973) διάβασε την ιδρυτική διακήρυξη του κράτους του Ισραήλ, ενώπιον 250 ατόμων στο Μουσείο του Τελ Αβίβ. Για τους Εβραίους της διασποράς ήταν η επισημοποίηση της επιστροφής στη Γη της Επαγγελίας, ύστερα από εξορία χιλιάδων ετών. Για τους Άραβες, που αποτελούσαν την πλειονότητα των κατοίκων της Παλαιστίνης, ήταν η «Ημέρα της Καταστροφής» («Nakba»), η δική τους Έξοδος από τα πατρογονικά τους εδάφη.

Η ίδρυση του Ισραηλινού κράτους, δείχνει να φαίνεται χρήσιμη για τους διεθνιστές, καθώς με αφορμή την επιθετικότητα του Ισραήλ, ακόμα και Εβραίοι ζητούν διεθνή παρέμβαση για εγκαθίδρυση «ειρήνης», η οποία ενδεχομένως αποτελέσει το πρότυπο για όλον τον πλανήτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως διοργανώθηκε «πορεία ελευθερίας», μια κοινή διαδήλωση Ισραηλινών Εβραίων, Ισραηλινών Αράβων και Παλαιστινίων που ζητούσαν ειρήνη και τερματισμό της ισραηλινής στρατιωτικής παρουσίας στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη. Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα στην γειτονιά Σεΐχ Τζαρά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Να λοιπόν που αυτό το μικρό φαινομενικά, αλλά ισχυρό και βαριά εξοπλισμένο, κράτος, ένας μικρός “κυκλώνας”, δίνει αφορμή για διεθνή παρέμβαση, καθώς, αν και υπέγραψε με μουσουλμανικές χώρες τις «συμφωνίες του Αβραάμ» (ΕΔΩ), αρνείται να παραδώσει ελευθερίες στους Παλαιστινίους, τουλάχιστον για την ώρα.

Η ανάγκη επιβίωσης των Εβραίων, οι οποίοι είναι περικυκλωμένοι από Άραβες τους έχει καταστήσει σε κράτος – δυνάστη, το οποίο εκπαιδεύει τους πολίτες του από μικρούς να μισούν τους Παλαιστινίους. Αυτό το μίσος θα προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις, ίσως και πάρα πολύ σύντομα…

Δείτε πως εκπαιδεύονται τα μικρά εβραιόπουλα στο να μισούν τους Άραβες και να θέλουν να γκρεμίσουν το Αλ Άκσα για να χτιστεί ο Τρίτος Ναός: