Ο Γάλλος πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν, θα γίνει αύριο δεκτός από τον Βιετναμέζο ομόλογό του Λουόνγκ Κουόνγκ και από τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Το Λανγκ. Την Τρίτη θα έχει συναντήσεις με παράγοντες του τομέα ενέργειας, ο οποίος είναι στο επίκεντρο αυτής της επίσκεψης, ενώ στη συνέχεια θα συνομιλήσει με Βιετναμέζους φοιτητές.
Ο Μακρόν έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ινδία, την Κίνα αλλά και χώρες του Ειρηνικού, όπως τα Βανουάτου και την Παπούα-Νέα Γουινέα. Στόχος του σε αυτή τη νέα περιοδεία είναι να προβάλει τη στρατηγική του Παρισιού για την περιοχή του Ινδοειρηνικού. Η στρατηγική αυτή αποτελεί έναν «τρίτο δρόμο» για τις χώρες της περιοχής που έχουν εμπλακεί στην αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ιδίως μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τις απειλές του για εμπορικό πόλεμο.
Στο Βιετνάμ, χώρα που επισκέπτεται για πρώτη φορά ο Μακρόν, το Παρίσι ελπίζει ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία του σε στρατηγικούς τομείς, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές και η άμυνα. Πολλοί επιχειρηματίες και διευθυντές μεγάλων γαλλικών εταιρειών (EDF, Dassault Aviation, Airbus Aviation, Naval Group, Eramen, CMA CGM κλπ) συνοδεύουν τον πρόεδρο.
Το αποικιοκρατικό παρελθόν της Γαλλίας στην περιοχή καθιστά περίπλοκη τη σχέση με το Βιετνάμ. Ο Γάλλος πρόεδρος σκοπεύει αύριο να τιμήσει τη μνήμη των μαχητών του πολέμου της Ινδοκίνας που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία.
Το βράδυ της Τρίτης ο Μακρόν θα αναχωρήσει για την Ινδονησία και η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή στη Σιγκαπούρη, όπου θα εκφωνήσει την ομιλία έναρξης του «Διαλόγου Σάνγκρι-Λα», του μεγαλύτερου φόρουμ για την ασφάλεια και την άμυνα στην Ασία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-PAP
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιταλός ΥΠΑΜ: «Ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι η Ευρώπη του χρειάζεται λίγο ή και καθόλου»
- Για αυτό πολεμούν τον Πούτιν! Το ΒΙΝΤΕΟ που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ
- Νέο λογισμικό AI για ταχύτερη διάγνωση εγκεφαλικών μπαίνει το 2026 σε δέκα μεγάλα νοσοκομεία
- Μητσοτάκης για αγρότες: Οι διαμαρτυρίες οφείλουν να να λαμβάνουν υπόψη το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο
- Πλημμύρες στην Ινδονησία: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 900, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών
- Το λάθος που έκανε στο σούπερ μάρκετ και που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, vid
- Νέα ανησυχητική είδηση για τον μεγαλύτερο εν λειτουργία πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης
- Meteo: Πάνω από 260 χιλιοστά το ύψος βροχής στη Βλυχάδα Αττικής – Ρεκόρ στο Νεοχώρι Χαλκιδικής
- Οι Πολωνοί βρήκαν με τι θα αντικαταστήσουν το ρωσικό φυσικό αέριο! ΒΙΝΤΕΟ-ΕΠΟΣ
- Τραγωδία στα Χανιά: Σκοτώθηκε 45χρονος αθλητής ΑμεΑ σε τροχαίο
Κύρια Θέματα









