Η Λευκορωσία θέλει ρωσικά πυραυλικά συστήματα Iskander με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών για να τα αναπτύξει στη νότια και στη δυτική περιοχή της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα, σε ρωσικό αμυντικό περιοδικό.
Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος της Λευκορωσίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί ότι προκάλεσε την κρίση στα σύνορα της, μέσω της προώθησης χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν παράνομα στην Πολωνία.
Οι Βρυξέλλες έχουν κινητοποιηθεί για την επιβολή κυρώσεων στο Μινσκ.
Ο Λουκασένκο δήλωσε στο περιοδικό «Εθνικής Άμυνας» ότι χρειάζεται το αυτοκινούμενο πυραυλικό σύστημα Iskander, που μπορεί να φέρει βαλλιστικούς πυραύλους με ακτίνα δράσης άνω των 500 χιλιομέτρων, με δυνατότητα οπλισμού συμβατικών, αλλά και πυρηνικών κεφαλών.
«Χρειάζομαι αρκετές μεραρχίες στα δυτικά και στα νότια, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί» δήλωσε ο ίδιος.
kathimerini/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Απριλίου
- Παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του μουσουλμάνου δημάρχου του Λονδίνου
- Άστατος ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχές – Πού θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες
- Μ. Ανατολή: Δύο μαχητικά των ΗΠΑ καταρρίφθηκαν – Θρίλερ με τον εξαφανισμένο πιλότο
- Τι κουβαλάει αυτό το αυτοκίνητο στην οροφή; Πάντως όχι μπαγκαζιέρα! Επικό ΒΙΝΤΕΟ
- Viral έγιναν οι λακούβες στους δρόμους του Μόντρεαλ! Ίσως χειρότερες από της Ελλάδας, vid
- Eυλογιά των αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη
- Η Τουρκία συνεχίζει τις συνομιλίες για να σταματήσει η κλιμάκωση του πολέμου με το Ιράν
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο









