Ο κύβος ερρίφθη για το Brexit! Ε.Ε. και Μ.Βρετανία κατέληξαν σε συμφωνία!

Τέλος μπαίνει στο «θρίλερ» του Brexit.

Ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε πως οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας κατέληξαν σε συμφωνία για το Brexit.

«Συμφωνία επετεύχθη», δήλωσε πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ. «Ανακτήσαμε τον έλεγχο των χρημάτων, των συνόρων, των νόμων, του εμπορίου και των αλιευτικών υδάτων μας».

«Η συμφωνία είναι καταπληκτικά νέα για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις σε κάθε τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπογράψαμε την πρώτη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που βασίζεται σε μηδενικούς δασμούς και μηδενικές ποσοστώσεις η οποία έχει επιτευχθεί ποτέ με την ΕΕ.»

«Επιτύχαμε αυτή τη μεγάλη συμφωνία για ολόκληρο το ΗΒ σε χρόνο ρεκόρ, και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η οποία προστατεύει την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς μας και τη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας μέσα σε αυτήν», είπε η πηγή αυτή.

“The deal is done” έγραψε… πανηγυρίζοντας ο Μπόρις Τζόνσον στο Twitter:

Η εμπορική συμφωνία έρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για τη Μ.Βρετανία, καθώς ο αποκλεισμός από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη λόγω του νέου στελέχους του κορωνοϊού έφερε ήδη τα πρώτα προβλήματα στην τροφοδοσία από την ηπειρωτική Ευρώπη.

(ΦΩΤΟ:Pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί