Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ πρότεινε χθες Δευτέρα να τροποιηθεί το Σύνταγμα της πολιτείας ώστε “να διασφαλίζει το δικαίωμα στην επιλογή”, αφού ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico διέρρευσε προσχέδιο γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου με την οποία ετοιμάζεται να ανατρέψει την ιστορική απόφαση Ρόου εναντίον Γουέιντ του 1973 που προστάτευε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.
“Προτείνουμε μια τροποποίηση ώστε το Σύνταγμα της Καλιφόρνιας να διασφαλίζει το δικαίωμα στην επιλογή. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε το Ανώτατο Δικαστήριο να προστατεύσει το δικαίωμα στην άμβλωση, οπότε θα το κάνουμε εμείς. Οι γυναίκες θα παραμείνουν προστατευμένες εδώ”, τόνισε ο Νιούσομ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Λίγο νωρίτερα και αφού διέρρευσε στα ΜΜΕ προσχέδιο γνωμοδότησης της συντηρητικής πλειοψηφίας στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο έδειξε πως έχει ήδη διεξαχθεί ψηφοφορία με την οποία ανατρέπεται η ιστορική απόφαση του 1973, ο Νιούσομ είχε αναφέρει στο Twitter: “Οι κόρες μας, οι αδελφές μας, οι μητέρες μας και οι γιαγιάδες μας δεν θα φιμωθούν. Ο κόσμος θα ακούσει την οργή τους. Η Καλιφόρνια δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Θα πολεμήσουμε σαν τρελοί”.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η πρόβλεψη διεθνών οίκων και του ΔΝΤ για την υπερχρεωμένη Ελλάδα
- Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ποιό είναι το νέο ν/σ που αλλάζει το διαδίκτυο στην Ελλάδα
- IQ 2026: Σε αυτή τη θέση…κατατάσσουν την Ελλάδα
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλλονιά – Στη Σκάλα το επίκεντρο της δόνησης
- “Άρωμα Ελλάδας” στο NBA στο ημίχρονο των Μιλγουόκι Μπακς – ΒΙΝΤΕΟ
- Ερντογάν, Ζελένσκι και άλλοι: Όταν παγκόσμιοι ηγέτες νιώθουν… αμήχανα δίπλα στον Τραμπ, vid
- Αιτία σοβαρής ρήξης εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης;
- Ξημερώματα Κυριακής αλλάζει η ώρα και γυρίζουμε τα ρολόγια από τις 3 στις 4
- Κ. Μητσοτάκης: “Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια”









