Ο κόσμος του “τρελού” νερού: Γαμπρός στην Ιταλία έκανε μπάτσελορ ντυμένος Ιησούς Χριστός

Ένας γαμπρός στην Ιταλία είχε την ιδέα... να παρευρεθεί στο μπάτσελορ που έκανε ντυμένος ως Ιησούς Χριστός και μάλιστα κρατώντας έναν σταυρό. Η ιταλική αστυνομία του επέβαλε το πρόστιμο των 200 ευρώ από επειδή παραβίασε τους νόμους περί βλασφημίας.

Ο γενειοφόρος άγνωστος άνδρας στα 20 του, ντυμένος με ένα λευκό φόρεμα και κρατώντας έναν μεγάλο σταυρό, ήταν μαζί με μια ομάδα φίλων καθώς περιφέρονταν από μπαρ σε μπαρ στο κατάμεστο κέντρο της πόλης.

Οι αξιωματούχοι μετά από καταγγελίες των κατοίκων που τον έβλεπαν να περιφέρεται τον συνέλαβαν και του επέδωσαν την επιτόπια κύρωση.

Το περιστατικό συνέβη στην κεντρική πλατεία στο Jesolo, μια δημοφιλή παραθαλάσσια πόλη κοντά στη Βενετία και δημοφιλής στους Βρετανούς τουρίστες.

Ένας ιδιοκτήτης τοπικού μπαρ είπε: «Υπήρχε μια παρέα περίπου δώδεκα νεαρών ανδρών και ο ένας ήταν ντυμένος σαν Ιησούς Χριστός, με ένα μακρύ λευκό χιτώνα και είχε και γένια.

«Έσερνε έναν μεγάλο ξύλινο σταυρό στο κέντρο της πλατείας και οι περισσότεροι έβγαζαν φωτογραφίες και απλώς γελούσαν και έδειχναν.

«Δεν προκάλεσαν κανένα πρόβλημα και δεν ήταν εκτός ελέγχου ή τίποτα, αλλά το επόμενο λεπτό έφτασε ένα αυτοκίνητο με τοπική αστυνομία, με μπλε φώτα που αναβόσβηναν και τους σταμάτησε.

«Τους έβαλαν να παραδώσουν τα δελτία ταυτότητάς τους και στη συνέχεια στον άνδρα που ντύθηκε Ιησούς Χριστός επιβλήθηκε πρόστιμο των 200 ευρώ.

Μέσα σε λίγα λεπτά από τη δημοσίευση της ιστορίας στη σελίδα της στο Facebook , η τοπική εφημερίδα Il Gazzettino είχε λάβει εκατοντάδες σχόλια με διχασμένες απόψεις.

Ένας έγραψε: «Α, ναι, η διάσημη τοπική αστυνομία του Τζεσόλο, χαρούμενη που τιμωρεί τον Χριστό αλλά δεν κυνηγάει τους εμπόρους ναρκωτικών της πόλης».

Ενώ ένας άλλος είπε: «Υπέροχη δουλειά. Αντί να λύσουν τοπικά προβλήματα αταξίας και διακίνησης ναρκωτικών, επιβάλλουν πρόστιμα σε αυτούς τους τύπους και τα πραγματικά προβλήματα συνεχίζονται».

Ένας τρίτος έγραψε: «Για μένα η πραγματική βλασφημία είναι η διακίνηση ναρκωτικών που συνεχίζεται ατιμώρητη λίγα μόλις λεπτά με τα πόδια μακριά».

Άλλοι επαίνεσαν την αστυνομία και επιτέθηκαν στην ομάδα λέγοντας: «Μπράβο. Θα ήθελα να δω τι θα είχε συμβεί αν γύριζε μια αραβική ή οποιαδήποτε ισλαμική χώρα ντυμένος σαν Μωάμεθ».

Ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου του Jesolo, ο οποίος εποπτεύει την αστυνομία είπε: «Τα τελευταία χρόνια προσπαθήσαμε να πατάξουμε την αντικοινωνική συμπεριφορά στην πόλη με πρόστιμα για παραβάσεις.

«Οι ενδιαφερόμενοι αξιωματικοί είχαν λάβει καταγγελίες ότι ο άνδρας παραβίαζε τους νόμους περί βλασφημίας και του επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ.

«Ο σταυρός κατασχέθηκε και θεωρήθηκε ότι ο άνδρας και η ομάδα είχαν παραβιάσει τους τοπικούς νόμους της δημόσιας ευπρέπειας, καλύπτοντας το καλό γούστο και την ασεβή συμπεριφορά προς τις θρησκευτικές λατρείες».

Ο γαμπρός που εμπλέκεται δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά λέγεται ότι είναι από την κοντινή πόλη Zenson di Piave.

Δείτε εικόνες ΕΔΩ

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί