Όχι απλά ζει(;) ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά πήρε… σκούπα και «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας και τον επί μία δεκαετία προσωπικό του bodyguard!
Σύμφωνα με διεθνή Μέσα, ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας απέλυσε τον επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας, αλλά και τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.
Ο Κιμ, ο οποίος εξαφανίστηκε στα μέσα Μαρτίου για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να φουντώσουν οι φήμες ακόμη και ότι πέθανε, ξεκίνησε, σύμφωνα πάντα με τα ίδια ρεπορτάζ, να «ξεσκαρτάρει» το εσωτερικό της κυβέρνησής του, και οι δύο αποχωρήσεις φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή.
Συγκεκριμένα, ο 36χρονος δικτάτορας έδιωξε τον σκληροπυρηνικό Jang Kil Song από αρχηγό του Γενικού Γραφείου Αναγνώρισης της Βόρειας Κορέας (RGB), το οποίο είναι η μυστική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της χώρας και επίσης απομάκρυνε από τα καθήκοντά του τον Yun Jong Rin, διοικητή της Ανώτατης Φρουράς -ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την προσωπική ασφάλεια του Κιμ από το 2010.
Ο λόγος;
Ακόμη άγνωστος, όπως αναφέρει η Korea Herald, ενδέχεται, όμως, ο Κιμ να επιδιώκει την παγίωση της εξουσίας του. Μια πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι, το 80% των μελών του πολιτικού γραφείου του αντικαταστάθηκε και επίσης εννέα από τα 11 μέλη, ή το 82%, της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων άλλαξαν».
Όσο για τους αντικαταστάτες των Jang Kil Song και Yun Jong Rin, το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap τονίζει ότι επιβεβαιώθηκε από «σημαντικά πρόσωπα» εντός του καθεστώτος ότι ο υπολοχαγός Rim Kwang-il έχει γίνει ο νέος αρχηγός κατασκοπείας του Κιμ, ενώ ο Kwak Chang-sik έχει γίνει ο νέος διοικητής της Ανώτατης Φρουράς.
Ένα είναι σίγουρο μετά και τα παραπάνω: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζει και βασιλεύει -παρότι αγνοείται πάλι…
THREAD: Here are a number of recent changes in North Korea's top brass, noted by Unification Ministry today — and what's still unclear (e.g. Kim Yo Jong's affiliation).https://t.co/GLk7ABRGQW
— Jeongmin Kim (@jeongminnkim) May 13, 2020
The North Korean dictator is said to have ousted hardliner Jang Kil Song as head of North Korea's Reconnaissance General Bureau (RGB), as well as Yun Jong …Read more: https://t.co/a20dsIORMS
— webnow (@webnowcompany) May 15, 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025









