Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το Γκρόζνι, πρωτεύουσα της περιοχής της Τσετσενίας στο νότιο τμήμα της Ρωσίας, προκαλώντας ζημιές σ’ έναν ουρανοξύστη χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων.
Σήμερα το πρωί, το Vesti, ένα μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με τον κύριο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό όμιλο της Ρωσίας, ανέφερε στο Telegram ότι το συγκρότημα «Grozny-City», που περιλαμβάνει πολλά μεγάλα κτίρια, «πιθανώς δέχτηκε επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη», χωρίς να διευκρινίσει εάν υπήρξαν θύματα.
Το Vesti δημοσίευσε ένα βίντεο που έδειχνε έναν μεγάλο γυάλινο πύργο, ύψους 145 μέτρων, με σπασμένα παράθυρα σε αρκετούς ορόφους, από τον οποίο υψώνονταν μαύρος καπνός και φλόγες. Στο Telegram, η Ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι επέβαλε περιορισμούς στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις στο αεροδρόμιο του Γκρόζνι για περίπου τρεις ώρες «για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων», ένα συνηθισμένο μέτρο κατά τη διάρκεια επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Από την πλευρά της, η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό, ούτε έχει αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Τσετσενίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist
- Υποκλοπές μέσω του Predator: Στις 11/12 η δευτεροβάθμια δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών
- e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών προσμέτρησης χρόνου απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση, σε πάνω από 1.000 συνταξιούχους
- Όπως με τον COVID; Πρόταση της Μελόνι στην ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κρίση
- Λίρα με το όνομα King Charles πουλήθηκε… 56 φορές πιο ακριβά λόγω «σπανιότατου» σφάλματος
- Οι 3 πανέμορφες γάτες που έχουν γίνει φαινόμενο! Χαμός όπου εμφανίζονται, vid









