Ο «καλύτερος δικαστής στον κόσμο» Φρανκ Κάπριο πέθανε σε ηλικία 88 ετών – Τα viral βίντεό του

Ο διάσημος Αμερικανός κριτής και σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Φρανκ Κάπριο πέθανε σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Σε μια 40χρονη καριέρα στο Ρόουντ Άιλαντ, χρησιμοποίησε τη συμπόνια και το χιούμορ για να κάνει κρίσεις που λάμβαναν υπόψη τις προσωπικές συνθήκες των ανθρώπων στο εδώλιο.

Τα βίντεο του δικαστή Κάπριο να προεδρεύει σε υποθέσεις στην επιτυχημένη τηλεοπτική του εκπομπή «Caught in Providence» έχουν συγκεντρώσει δισεκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κερδίζοντάς του τον τίτλο του «πιο καλού δικαστή στον κόσμο».

Ο θάνατός του, μετά από διάγνωση καρκίνου του παγκρέατος, ανακοινώθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, όπου τον θυμούνται για τη «ζεστασιά» του και την «ακλόνητη πίστη του στην καλοσύνη των ανθρώπων».

Ο δικαστής Κάπριο είχε προεδρεύσει σε χιλιάδες υποθέσεις στην πόλη καταγωγής του, το Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ, προτού ξεκινήσει μια τηλεοπτική καριέρα.

Το χαρακτηριστικό του στυλ στην αίθουσα του δικαστηρίου δημιούργησε βίντεο που έγιναν viral, από το να προσκαλεί παιδιά να καθίσουν μαζί του πίσω από το έδρανο κατά τη διάρκεια των υποθέσεων, μέχρι το να ανακοινώνει ένα λούτρινο παιχνίδι-«μίνι δικαστής» του εαυτού του.

Ένα βίντεο στο TikTok που παρουσιάζει την πρωινή του ρουτίνα – βούρτσισμα των δοντιών του, υπογραφή στο βιβλίο του και παρακολούθηση βίντεο από την δική του εκπομπή – έχει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές.

Σε μια συνέντευξη του 2019, ο δικαστής Caprio είπε ότι η διαδικασία της δίκης του «δείχνει ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της ζωής στο Ρόουντ Άιλαντ και αντανακλά τα ίδια προβλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι σε εθνικό επίπεδο».

Ο γιος του, Ντέιβιντ Κάπριο, ευχαρίστησε τους θαυμαστές για την αγάπη και την υποστήριξή τους και προέτρεψε τους ανθρώπους να «διαδώσουν λίγη καλοσύνη» στη μνήμη του πατέρα του.

Σε μια δήλωση στο Instagram προς τους 3,4 εκατομμύρια ακολούθους του, ο δικαστής Κάπριο έμεινε στην ιστορία για τις «αμέτρητες πράξεις καλοσύνης που ενέπνευσε».

«Η ζεστασιά, το χιούμορ και η καλοσύνη του άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους σε όλους όσους τον γνώριζαν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της προβολής της, η ταινία Caught in Providence ήταν υποψήφια για τρία βραβεία Daytime Emmy, με τον δικαστή Caprio να κερδίζει δύο από τις δικές του υποψηφιότητες πέρυσι.

Αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος το 2023, ο δικαστής Caprio δήλωσε ότι ήταν «πλήρως προετοιμασμένος να αγωνιστώ όσο σκληρά μπορώ» και ευχαρίστησε τους οπαδούς του για την υποστήριξή τους.

Σε μία από τις τελευταίες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δικαστής Caprio ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στο νοσοκομείο μετά από μια «αναποδιά» στη θεραπεία του και ζήτησε από τους ακολούθους του να προσευχηθούν.

Ο δικαστής Κάπριο αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Τζόις Κάπριο, με την οποία είναι παντρεμένος σχεδόν 60 χρόνια, καθώς και τα πέντε παιδιά τους, τα επτά εγγόνια τους και τα δύο δισέγγονα τους.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί