“Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν βρίσκεται στη Μόσχα για λογαριασμό της ουκρανικής κυβέρνησης”

Η ουκρανική κυβέρνηση δεν εκπλήσσεται από την παρουσία του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Μόσχα.

Η ουκρανική κυβέρνηση δεν εκπλήσσεται από την παρουσία του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Μόσχα, αλλά τονίζει ότι «ασφαλώς και δεν βρίσκεται εκεί για λογαριασμό» του ουκρανού πρωθυπουργού. Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός ευρωπαϊκών θεμάτων Όλγα Στεφανίσινα, μιλώντας σε εκπομπή του ZDF, διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ουκρανικό αίτημα διαμεσολάβησης, ενώ επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία «δεν στήριξε την ένταξη» της χώρας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Λάβαμε χθες την πληροφορία ότι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ βρίσκεται στη Μόσχα προκειμένου να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμάς, καθώς ο πρώην καγκελάριος είναι ένα άτομο που χρηματοδοτείται από τη Ρωσική Ομοσπονδία και διευθύνει κάποιες ρωσικές εταιρίες οι οποίες χρηματοδοτούνται από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν γνωρίζουμε όμως ποια εντολή έχει ο κ. Σρέντερ ούτε τον σκοπό της επίσκεψής του», δήλωσε η κυρία Στεφανίσινα, τονίζοντας ότι «ασφαλώς και δεν βρίσκεται εκεί για λογαριασμό» του πρωθυπουργού Ζελένσκι. «Η εντολή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τέτοιες διαπραγματεύσεις με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης αφορά άλλους πολιτικούς», διευκρίνισε η ουκρανή πολιτικός, η οποία άσκησε δριμεία κριτική προς τη γερμανική κυβέρνηση για την απόρριψη του αιτήματος του Κιέβου να ενταχθεί η Ουκρανία με διαδικασία «εξπρές» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Θα πρέπει να είναι απολύτως σαφές για τον καγκελάριο και την ομάδα του ότι αυτές είναι εντελώς νέες εποχές στην Ιστορία. Μια τραγωδία επαναλαμβάνεται τώρα σε αυτήν τη ήπειρο για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η Γερμανία έχει συγκεκριμένη ιστορική ευθύνη, ακόμη και ενώπιον των άλλων ευρωπαϊκών χωρών», τόνισε η κυρία Στεφανίσινα.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας αντέδρασε επίσης με επιφύλαξη στις δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν περί «θετικών αλλαγών» στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. «Φυσικά και είμαστε προσεκτικοί. Αυτό είναι το κόλπο του (Βλαντίμιρ) Πούτιν τα τελευταία 30 χρόνια, με την προσφορά συνομιλιών προς τη Δύση να “σηματοδοτεί” υποτίθεται την προθυμία για διαπραγμάτευση», τόνισε.

photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί