Ο γιος του εκπροσώπου του Πούτιν πολέμησε στο πλευρό της Wagner στην Ουκρανία

Ο γιος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πολέμησε στις τάξεις των δυνάμεων της Wagner στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ιδρυτή της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Πεσκόφ, στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επικοινώνησε μαζί του για να συζητήσουν τη στρατολόγηση του γιου του, ανέφερε χθες Σάββατο ο Πριγκόζιν. Ο επικεφαλής της Wagner είπε ότι συμβούλευσε τον Πεσκόφ να μην στείλει τον γιο του στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις – τις οποίες έχει επανειλημμένως επικρίνει.

Ο Νικολάι Πεσκόφ – ο οποίος έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Βρετανία και είναι επίσης γνωστός ως Νικολάι Τσόουλς – δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ότι υπηρέτησε επειδή το θεώρησε καθήκον του. Η εφημερίδα, που δημοσιεύει φωτογραφία του 33χρονου με στρατιωτική στολή, αναφέρει ότι ο Νικολάι Πεσκόφ παρασημοφορήθηκε.

Ο Πριγκόζιν είπε ότι ο γιος του Πεσκόφ υπηρέτησε με ψευδώνυμο, σε μονάδα πυροβολικού στην επαρχία Λουχάνσκ, κατόπιν εκπαίδευσης τριών εβδομάδων. Εξήρε μάλιστα τις υπηρεσίες του, χαρακτηρίζοντάς τις «υποδειγματικές».

Ως επί το πλείστον, οι γόνοι της ρωσικής ελίτ αποφεύγουν την ανάπτυξή τους στο πεδίο των μαχών, είπε ο Πριγκόζιν.

«Τους κρύβουν οι γονείς τους», παραπονέθηκε ο 61χρονος επικεφαλής της Wagner. Γιοι διασήμων εγγράφονται σε πανεπιστήμια, παίρνοντας αναβολή στράτευσης, όταν παιδιά εργατών πεθαίνουν στον πόλεμο, συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αντίδραση από τον Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δεν αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις επί διαφόρων θεμάτων, παρότι η είδηση αναμεταδίδεται σε κρατικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, ο Πεσκόφ είχε προσπαθήσει αρχικά να μεταπείσει τον γιο του, όταν έμαθε ότι ήθελε να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Η ανάπτυξη του Νικολάι Πεσκόφ στην Ουκρανία έγινε υπό άκρα μυστικότητα και ακόμη και οι συμπολεμιστές του στην Wagner δεν γνώριζαν την πραγματική του ταυτότητα. «Μόνον εγώ και ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατολογίας το γνωρίζαμε», είπε ο Πριγκόζιν. «Επέδειξε θάρρος και ηρωισμό, όπως όλοι οι άλλοι», υπογράμμισε για τον 33χρονο.

Ο επικεφαλής της Wagner ανέφερε πως επί του παρόντος ο γιος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου έχει λάβει άδεια, ύστερα από έξι μήνες υπηρεσίας.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί