Περισσότερα από 100 στρατιωτικά έργα διαφορετικών σκοπών θα κατασκευαστούν από τις ΗΠΑ στο έδαφος της Πολωνίας τα επόμενα 10 χρόνια, δήλωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρέσβης στην Πολωνία Μάρεκ Μπρεζίνσκι, γιος του διεθνιστή Zbigniew Brzezinski!
Τα σχόλιά του έγιναν ενώ μιλούσε σε τελετή για την έναρξη της κατασκευής αποθηκών πυρομαχικών των ΗΠΑ στο Powidz (Wielkopolskie Voivodeship) στην κεντρική Πολωνία.
«Περισσότερα από 110 κατασκευαστικά έργα σχεδιάζονται τα επόμενα δέκα χρόνια», πρόσθεσε ο πρέσβης. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά είναι απαραίτητα προκειμένου «να αυξηθεί σοβαρά η στρατιωτική ετοιμότητα».
Όπως τόνισε ο Μπρεζίνσκι, «αυτές θα είναι, για παράδειγμα, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, αλλά και καντίνες, στρατώνες και άλλες εγκαταστάσεις».
Η κατασκευή των αποθηκών στην Powidza βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πολωνία ως μέρος μιας διευρυμένης διεθνιστικής παρουσίας στην χώρα.
Το έργο αποτελείται από δύο τομείς – την δημιουργία αποθηκών πυρομαχικών και ένα συγκρότημα αποθηκών για αποθήκευση όπλων και εξοπλισμού. Αυτές οι δραστηριότητες αποτελούν μέρος της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης Ετοιμότητας (RAP) που εγκρίθηκε στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2014 στην Ουαλία.
Ως αποτέλεσμα, 56 αποθήκες και διοικητικές εγκαταστάσεις θα εμφανιστούν στην Πολωνία. Πέντε αποθήκες θα τεθούν στην διάθεση της πολωνικής πλευράς και 51 θα τεθούν στη διάθεση της αμερικανικής πλευράς.
Όχι πολύ καιρό πριν, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δεν θα τηρεί πλέον τις δεσμεύσεις του να μην αναπτύξει τις δυνάμεις του στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, κάτι που φέρνει ακόμα πιο κοντά με ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
 - Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
 - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
 - Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
 - Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
 - Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
 - Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
 - Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
 - Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
 - Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








