• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο γιατρός του Τραμπ απαντά στη φημολογία ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέστη εγκεφαλικό πέρσι

Ο γιατρός του Τραμπ απαντά στη φημολογία ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέστη εγκεφαλικό πέρσι

Σε ανακοίνωσή του, την Τρίτη (01/09), ο γιατρός του Λευκού Οίκου αρνήθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υπέστη πέρυσι εγκεφαλικό επεισόδιο - Διέψευσε απόσπασμα επικείμενου βιβλίου που δημοσιοποιήθηκε, σύμφωνα με το οποίο ο Μάικ Πενς «ήταν έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα Προέδρου εάν ο 74χρονος πολιτικός έπρεπε να αναισθητοποιηθεί».

Διέψευσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου τις φήμες που ήθελαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο πέρσι ύστερα από ισχυρισμούς που εκφράζονται σε επικείμενο βιβλίο από αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times». 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (01/09), ο δρ Σον Κόνλεϊ είπε ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Τραμπ «δεν έχει βιώσει ούτε έχει αξιολογηθεί» είτε για εγκεφαλικό επεισόδιο είτε για μίνι εγκεφαλικό ή, μάλιστα, για «οποιεσδήποτε οξείες καρδιαγγειακές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» όπως έχουν «αναφερθεί εσφαλμένα» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πάντως, στο βιβλίο του ο δημοσιογράφος των «New York Times», Μάικλ Σμιτ, σύμφωνα με απόσπασμα που δημοσιοποιήθηκε στην εφημερίδα, ισχυρίζεται πως ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, επισκέφθηκε νοσοκομείο, το 2019, καθώς ήταν «σε ετοιμότητα να αναλάβει την εξουσία της Προεδρίας εάν ο Τραμπ έπρεπε να υποβληθεί σε μια διαδικασία που θα του απαιτούσε να αναισθητοποιηθεί».

Αν και στο συγκεκριμένο απόσπασμα του επικείμενου βιβλίου δεν γίνεται λόγος συγκεκριμένα για εγκεφαλικό, το hashtag #TrumpStroke δεν άργησε να δημιουργηθεί στο Twitter και πολλοί άρχισαν να εικάζουν για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στον Πρόεδρο και αν ήταν, επί του παρόντος, αρκετά ικανός ώστε να κάνει τη δουλειά του.

​Ο κ. Τραμπ, από την πλευρά του, με ανάρτησή του στο Twitter, αρνήθηκε ότι έχει υποστεί «σειρά εγκεφαλικών», με τον κ. Σμιτ να επισημαίνει ότι το βιβλίο του «δεν κάνει καμιά συγκεκριμένη αναφορά για μίνι εγκεφαλικά».

Τέλος, στη δήλωσή του, ο δρ Κόνλεϊ υπογραμμίζει ότι ο Πρόεδρος «παραμένει υγιής» και ότι δεν έχει «ανησυχίες» για την ικανότητά του να διατηρεί ένα αυστηρό πρόγραμμα και να εκτελεί τα καθήκοντά του.


sputnik/photo unsplash