Ο Λομπάρ δήλωσε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι «πιθανόν» γύρω στο 6,1% το 2024.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός του 2025 θέτει τώρα ως στόχο 50 δισεκ. ευρώ σε εξοικονόμηση δαπανών, προσθέτοντας ότι οι επικεφαλής των γαλλικών επιχειρήσεων ανησυχούν που η Γαλλία δεν έχει ακόμα προϋπολογισμό για το 2025.
Η Γαλλία ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό τον επόμενο μήνα, δήλωσε νωρίτερα η Αμελί ντε Μονσαλέν, αρμόδια υπουργός για τον Προϋπολογισμό.
«Ο στόχος είναι να έχουμε προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου, ούτως ώστε το αργότερο έως τα τέλη Φεβρουαρίου, οι Γάλλοι πολίτες να μπορούν να βγουν από αυτή την αβεβαιότητα και το αδιέξοδο, ούτε ώστε πολίτες, όπως οι αγρότες και άλλοι, να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη σαφήνεια», δήλωσε η Μονσαλέν στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο
- Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
- Τεχεράνη: Το Στενό του Χορμούζ θα παραμείνει κλειστό στους “εχθρούς” μας
- Ιράν-Φρουροί της Επανάστασης: το πετρελαιοφόρο που χτυπήσαμε στα χωρικά ύδατα του Κατάρ είναι ισραηλινό
- Το Ιράν φέρεται να εξαπέλυσε την Τετάρτη την μεγαλύτερη ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου
- Αυξήθηκε στο 44,9% η ασφάλιση οχημάτων για φυσικές καταστροφές μετά την υποχρεωτικότητα









