Η Κίνα δεσμεύεται «για την δημιουργία περισσότερο προσανατολισμένου προς την αγορά, βασισμένου στο κράτος δικαίου και διεθνοποιημένου» για τις ξένες επιχειρήσεις «οικονομικού περιβάλλοντος» , δήλωσε ο Τσιν στον επιχειρηματία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο Ιλον Μασκ πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Κίνα από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19.
Η εταιρία του, η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Σανγκάη.
Η μονάδα θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο της Tesla στο χρηματοπιστωτικό κέντρο της ανατολικής Κίνας, έπειτα από το επιβλητικό mega-εργοστάσιο, που άρχισε να λειτουργεί το 2019.
Οι σχέσεις ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο και το Πεκίνο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε τον Νοέμβριο ότι οι σχέσεις που διατηρεί ο ιδιοκτήτης της Tesla με ξένες χώρες πρέπει να εξετασθούν.
Σύμφωνα με την κινεζική διπλωματία, ο Ιλον Μασκ δήλωσε στον Τσι Γκανγκ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους ότι η Tesla θέλει να αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα.
(απεμπε-EPA-AFP pool photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανοί και «Συμμαχία των Προθύμων» θα συναντηθούν στις αρχές Ιανουαρίου
- Από 01/01 η υποβολή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων σύμφωνα με την ΑΑΔΕ
- Κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ για την αύξηση των ασφαλίστρων στις συμβάσεις υγείας – Τι αναφέρει
- Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ώρες
- Αγρότες έριξαν σανό και κοπριά σε γραφεία βουλευτών, vid
- Τουρκία: 357 συλλήψεις σε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
- Αυτά που γίνονται στο ουκρανικό μέτωπο κάποτε τα βλέπαμε σε βιντεοπαιχνίδια, vid
- Ψηφιακές ταυτότητες-πορτοφόλια: Η προθεσμία πανευρωπαϊκού φακελώματος για το 2026
- Βρετανία: Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη σήραγγα της Μάγχης μετά το χάος λόγω τεχνικών προβλημάτων
- Ρέθυμνο: Συνελήφθη 43χρονος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικη – Στο νοσοκομείο η κοπέλα









