Ο εφιάλτης δεν τελείωσε στη Συρία! Πολύνεκρες συγκρούσεις στα βόρεια της χώρας ανάμεσα σε ισλαμιστές και Κούρδους

Οι μάχες συνεχίζονται για τρίτη συνεχή ημέρα μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία,

μετά την επίθεση των τζιχαντιστών εναντίον φυλακής, η οποία κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 70 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 28 μέλη των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, πέντε άμαχοι και 45 μαχητές του ΙΚ έχουν σκοτωθεί» από την έναρξη της επίθεσης εναντίον της φυλακής Γκουαϊράν, επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Το ΙΚ εξαπέλυσε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή επίθεση εναντίον της φυλακής αυτής, όπου κρατούνται περίπου 3.500 φερόμενα ως μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ανάμεσά τους και ηγετικά της στελέχη, εξήγησε το Παρατηρητήριο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση επεσήμανε ότι εκατοντάδες κρατούμενοι μέλη του ΙΚ έχουν συλληφθεί, όμως εκτίμησε ότι δεκάδες άλλοι κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη φυλακή.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση που έχουν εξαπολύσει στη Συρία οι τζιχαντιστές από το 2019.

«Οι μάχες μαίνονται στη βορινή πλευρά της φυλακής», δήλωσε σήμερα ο Φάρχαντ Σάμι εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του αραβοκουρδικού στρατιωτικού συνασπισμού που στηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Χθες Παρασκευή σε ανακοίνωση που μετέδωσε το «πρακτορείο» του Ισλαμικού Κράτους, το Amaq, η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της φυλακής, επισημαίνοντας ότι στόχος της επιχείρησης είναι «να απελευθερωθούν κρατούμενοι».

Σύμφωνα με τις κουρδικές αρχές, που ελέγχουν μεγάλες περιοχές στη βόρεια Συρία, περίπου 12.000 τζιχαντιστές από περισσότερες από 50 χώρες κρατούνται στις φυλακές που είναι υπό τον έλεγχό τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί