• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο απόλυτος εκβιασμός – Φίτζι: “Κανένα Εμβόλιο, Καμία Δουλειά”

Ο απόλυτος εκβιασμός – Φίτζι: “Κανένα Εμβόλιο, Καμία Δουλειά”

Η κυβέρνηση των νησιών Φίτζι σχεδιάζει να απολύσει 344 δασκάλους και καθηγητές που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Πρεμίλα Κουμάρ.

“Συνολικά, μιλάμε για 344 καθηγητές και δασκάλους που θα απολυθούν με βάση την πολιτική ‘Κανένα Εμβόλιο, Καμία Δουλειά’ “, δήλωσε η Κουμάρ στο δίκτυο FBC.

Η υπουργός επιβεβαίωσε ακόμη ότι 130 δάσκαλοι και καθηγητές ήδη έχουν ειδοποιηθεί ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Οι καθηγητές είχαν κληθεί να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τις 16 Αυγούστου και την δεύτερη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας δεν θα πληγεί από την έλλειψη των καθηγητών, είπε η υπουργός, απαντώντας στις ανησυχίες που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση.

“Σε αυτό το στάδιο, θα αξιοποιήσουμε καθηγητές μέσα από τα σχολεία, για παράδειγμα αν ένα σχολείο έχει πλεόνασμα καθηγητών, επομένως θα ξεκινήσουμε με ανακατανομή. Επίσης έχουμε εντοπίσει τους καθηγητές εκείνους που είναι καινούργιοι”, πρόσθεσε η υπουργός.

Η ίδια είπε ότι 7.622 καθηγητές έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως και 5.110 έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Τα νησιά Φίτζι υιοθέτησαν το σχέδιο ‘Κανένα Εμβόλιο, Καμία Δουλειά” τον Ιούλιο υποχρεώνοντας τους δημοσίους υπαλλήλους και το προσωπικό στον ιδιωτικό τομέα να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 για να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται.

(photo: pexels)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.