Από τους 81 ανθρώπους που ήταν στο σημείο όταν κατέρρευσε το πενταώροφο κτίριο τη Δευτέρα, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 8 ενώ 29 είναι ζωντανοί, 16 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις δημοτικές αρχές της πόλης Τζορτζ.
Τα στοιχεία των αγνοουμένων δεν έχουν γίνει δημόσια γνωστά αλλά ένας κατάλογος ονομάτων κυκλοφορεί μεταξύ των συγγενών που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο από τη Δευτέρα, περιμένοντας απεγνωσμένα ειδήσεις για τους αγαπημένους τους, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο SABC.
Μια μπουλντόζα μετέφερε σπασμένα κομμάτια από πλάκες τσιμέντου από το κτίριο που κατέρρευσε, το οποίο έχει πλέον μετατραπεί σε ένα σωρό ερειπίων. Στο σημείο είχαν μεταφερθεί ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να συνδράμουν στον εντοπισμό των αγνοουμένων.
Η τραγωδία προκάλεσε εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την πόλη, με τοπικές εταιρίες να παράσχουν εξοπλισμό και εθελοντές να στήνουν πάγκους προσφέροντας καφέ στους συγγενείς των αγνοουμένων και τους διασώστες.
Τα μέλη των ομάδων διάσωσης ακούν ήχους από τους παγιδευμένους επιζώντες, δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, αλλά έκτοτε δεν έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Ο πρόεδρος της χώρας Σίριλ Ραμαφόσα έχει ζητήσει τη διενέργεια έρευνας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









