Στην πόλη Πίτερμαριτζμπουργκ, στο ανατολικό τμήμα της Νότιας Αφρικής, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στις 20:30 (τοπική ώρα) σε μπαρ της πόλης.
«Στις 20:30 μια ομάδα ανθρώπων έπιναν το ποτό τους σε νυχτερινό κέντρο όταν ένα όχημα σταμάτησε μπροστά από το μπαρ», διευκρίνισε η αστυνομία. «Δύο άνδρες βγήκαν από το όχημα, εισήλθαν στο μπαρ και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον των πελατών», πρόσθεσε.
Δώδεκα άνθρωποι χτυπήθηκαν από σφαίρες: δύο πέθαναν επί τόπου και δύο άλλοι υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα στο νοσοκομείο. Οκτώ ακόμη εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
Οι νεκροί είναι μεταξύ 30 και 45 ετών.
Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε μπαρ του Σοβέτο, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Η αστυνομία έλαβε μία κλήση λίγο μετά τα μεσάνυκτα. «Φτάσαμε στο σημείο, δώδεκα άνθρωποι ήταν νεκροί έχοντας τραύματα από σφαίρες», διευκρίνισε η Νονχλάνχλα Κουμπέκα αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.
Ένδεκα τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και δύο εξ αυτών υπέκυψαν λίγο αργότερα, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την διοικητή του αστυνομικού τμήματος του Ορλάντο, συνοικία του Σοβέτο, οι δράστες της επίθεσης «έφτασαν στο σημείο και πυροβόλησαν εναντίον των ανθρώπων που διασκέδαζαν».
Όπως εξήγησε η Κουμπέκα, η αστυνομία εξακολουθεί να βρίσκεται στο σημείο και έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, αν και δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε συλλήψεις.
amna/ scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eυλογιά των αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη
- Η Τουρκία συνεχίζει τις συνομιλίες για να σταματήσει η κλιμάκωση του πολέμου με το Ιράν
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά









