Οι εργάτες είναι ασφαλείς και βρίσκονται σε σημείο συγκέντρωσης στο χρυσωρυχείο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων δυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ, δήλωσε η εταιρία.
Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το περιστατικό, αν και εκπρόσωπος της Sibanye επιβεβαίωσε ότι συνέβη στο φρέαρ Kloof 7 του ορυχείου, προσθέτοντας ότι όλοι οι εργάτες έχουν δώσει σημεία ζωής και η εταιρία τους παρέχει τρόφιμα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες ασφάλειας και έλεγχου του φρέατος, μετά την ολοκλήρωση των οποίων οι εργάτες θα ανασυρθούν στην επιφάνεια. «Αναμένουμε ότι η κατάσταση θα επιλυθεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Τα ατυχήματα σε ορυχεία δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στη Νότια Αφρική, όπου υπάρχουν κάποια από παλαιότερα χρυσωρυχεία του κόσμου.
Νωρίτερα φέτος, τουλάχιστον 78 πτώματα ανασύρθηκαν από παράνομο χρυσωρυχείο αφότου η αστυνομία διέκοψε τις προμήθειες τροφίμων και νερού για μήνες σε μια προσπάθεια καταστολής της παράνομης εξορυκτικής δραστηριότητας.
Η εταιρία Sibanye, που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ, είναι μεταξύ των λίγων μόνο μεταλλευτικών εταιριών της Νότιας Αφρικής που αντλούν κέρδη από τα αποθέματα χρυσού της περιοχής. Η εταιρία παραγωγής πολύτιμων μετάλλων κάνει εξορύξεις σε βάθος περίπου 3.200 μέτρων στο φρέαρ Kloof 7.
Το ορυχείο Kloof, που αντιστοιχεί στο 14% της συνολικής παραγωγής χρυσού της Sibanye, έχει επίσης άλλα δύο φρέατα.
Η Εθνική Ένωση Εργατών Ορυχείων (NUM) ανακοίνωσε νωρίτερα ότι είχε λάβει αναφορές για περιστατικό, το οποίο συνέβη χθες γύρω στις 22.00 (τοπική ώρα, 23.00 ώρα Ελλάδας).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Χατζηδάκης: Απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή οι μειώσεις στα καύσιμα
- Η Σελίν Ντιόν προγραμματίζει εμφανίσεις στη Γαλλία
- Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα – Απέσπασαν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς
- Κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί την Τρίτη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η περιφερειακή οδός στο ένα ρεύμα, στο ύψος του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Πέμπτης
- Αυτοκίνητο σχεδόν «μπούκαρε» σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας (photo)
- Τραμπ βλέπει “μια ευκαιρία για συμφωνία με το Ιράν”, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Άλλες 2 κτηνοτροφικές μονάδες στη Λέσβο με ζώα με αφθώδη πυρετό επιβεβαιώθηκαν σήμερα εργαστηριακά
- Ο Πούτιν βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και τοποθετήθηκε
- Βρετανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός που φέρεται να επιχείρησε να μπει σε βάση πυρηνικών υποβρυχίων









