Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη βόρεια Νιγηρία προκάλεσαν την κατάρρευση τοίχων σε μια φυλακή στο Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε 281 κρατούμενους να δραπετεύσουν.
Επτά από τους κρατούμενους που δραπέτευσαν συνελήφθησαν εκ νέου σε επιχειρήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ο Ουμάρ Αμπουμπακάρ, εκπρόσωπος των Σωφρονιστικών Υπηρεσιών της Νιγηρίας.
«Οι πλημμύρες προκάλεσαν την κατάρρευση σε τοίχους σωφρονιστικών εγκαταστάσεων», είπε ο Αμπουμπακάρ.
Οι επιχειρήσεις για την σύλληψη των υπόλοιπων δραπετών βρίσκονται σε εξέλιξη, πρόσθεσε.
Το Μαϊντουγκούρι, η περιφερειακή πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, βίωσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 30 ετών.
Χιλιάδες σπίτια καλύφθηκαν από τα νερά, αφού έσπασε το φράγμα του Αλάου, στον ποταμό Νγκάντα, 20 χιλιόμετρα νοτίως του Μαϊντουγκούρι. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 400.000 εκτοπίστηκαν από τις πλημμύρες.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









