Νεπάλ: Tουριστικό ελικόπτερο με 6 επιβάτες συνετρίβη ενώ πετούσε πάνω από το Έβερεστ – Έχουν εντοπιστεί 5 σοροί

Αεροσκάφος με 6 επιβάτες, 5 τουρίστες και τον πιλότο, συνετρίβη από το πρωί της Τρίτης. Πετούσε πάνω από το Έβερεστ, με προορισμό την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού.

Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε υπήκοοι Μεξικού, σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη τουριστικό ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σωστικά συνεργεία εντόπισαν πέντε πτώματα ενώ αναζητούν το έκτο, διευκρίνισε ο Τεκνάθ Σιτούλα, αξιωματούχος στο αεροδρόμιο της Κατμαντού, της πρωτεύουσας του Νεπάλ.

Το ελικόπτερο τουρισμού της εταιρείας Manang Air απογειώθηκε από τη Σούρκε, στην περιοχή του όρους Έβερεστ, στις 10:04 [σ.σ. τοπική ώρα· 07:19 ώρα Ελλάδας] με προορισμό την πρωτεύουσα, Κατμαντού.

Η επικοινωνία μαζί του όμως χάθηκε περίπου δέκα λεπτά αφού είχε απογειωθεί.

Στο Νεπάλ η αεροπορική ασφάλεια βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με το αεροπορικά δυστυχήματα να σημειώνονται αρκετά συχνά. Οι χιονισμένες κορυφές και τα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα αεροδρόμια της ασιατικής χώρας αποτελούν πρόκληση ακόμη και για τους εμπειρότερους πιλότους.

Παράλληα, οι μετεωρολογικές συνθήκες μεταβάλλονται πολύ συχνά αστραπιαία, κάνοντας τις συνθήκες πτήσης επικίνδυνες σε μια χώρα, όπου ο τομέας των αερομεταφορών πάσχει από ελλείψεις, όχι μόνο στην εκπαίδευση των χειριστών, αλλά και στη συντήρηση των αεροδρομίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρεται εξαιτίας της ανησυχίας για την κατάσταση του τομέα των αεροπορικών μεταφορών στο ασιατικό κράτος, έχει απαγορεύσει όλες τις πτήσεις εταιρειών του Νεπάλ στον εναέριο χώρο της.

(με πληροφορίες από news247. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί