Ολοένα περισσότεροι ακροδεξιοί εξτρεμιστές επιλέγουν να μετακινηθούν από περιοχές της άλλοτε Δυτικής Γερμανίας στην πρώην Ανατολική Γερμανία, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του Βρανδεμβούργου, του κρατιδίου που περιβάλλει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας, το Βερολίνο.
«Οι νεοναζί αγοράζουν φθηνά ακίνητα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, οργανώνουν συναυλίες και ιδρύουν νέες οργανώσεις», τόνισε ο Γεργκ Μίλερ, ο επικεφαλής της, στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke, που δημοσιεύουν τις δηλώσεις του στις έντυπες εκδόσεις τους σήμερα.
«Διαπιστώνουμε ότι ηγετικές μορφές του ακροδεξιού εξτρεμιστικού χώρου από τα παλαιά κρατίδια, για παράδειγμα τη Βαυαρία και το Ντόρτμουντ, μετακινούνται στο Βρανδεμβούργο και στη Σαξονία», εξήγησε.
Οι όροι «παλιά» και «νέα» κρατίδια, που χρησιμοποιούνται ενίοτε από γερμανούς αξιωματούχους μετά την ενοποίηση της χώρας, αναφέρονται αντίστοιχα σε περιοχές που ανήκαν στην άλλοτε ΟΔΓ και την άλλοτε ΛΔΓ.
photo vid screenshot αρχείο
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζελένσκι: Υπάρχουν δύο δρόμοι για εμάς, εκείνος της διπλωματίας και εκείνος της συνέχισης της σύγκρουσης
- Ηρωική Έξοδος Μεσολογγίου: Υψώθηκε η επετειακή σημαία για τα 200 χρόνια – Δείτε βίντεο
- Χαμός στο διαδίκτυο με τα memes για Τραμπ και Μαδούρο! Δείτε τι έφτιαξαν
- Λεπέν: «Έχω χίλιους λόγους για να καταδικάσω το καθεστώς Μαδούρο, αλλά…»
- ΚΟΘ: Επόμενος σταθμός, το Αμβούργο – Η διαδρομή μιας ορχήστρας που γεννήθηκε από ανάγκη και έγινε θεσμός
- «Ύμνοι» Βορίδη για Τραμπ: «Ένας κομμουνιστής δικτάτορας δεν βρίσκεται πια στην εξουσία»
- Κυβερνητικές πηγές σχετικά με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ περί Βενεζουέλας
- Γάζα: Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρεις Παλαιστινίους – 420 οι νεκροί αφότου άρχισε η κατάπαυση του πυρός
- Ο Γεωργιάδης συγκρίνει τις εικόνες στη Βενεζουέλα με την… Ελλάδα του 1973, vid
- Ρέθυμνο: Χειροπέδες σε 27χρονο και 33χρονο για παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών









