Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενοχλημένο, με ανακοίνωση του καλεί την Άγκυρα να αξιολογεί αντικειμενικά τα ιστορικά γεγονότα του 20ού αιώνα.
Όλα ξεκίνησαν μετά από διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Τουρκία με αφορμή την 76η επέτειο από τον βίαιο εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαίας, αλλά και από δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και παραγόντων οι οποίοι συνέκριναν τις σταλινικές διώξεις των Τατάρων της Κριμαίας με την σημερινή πολιτική που ακολουθεί η Ρωσία στην Κριμαία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της ανακοίνωσης του, εκφράζει την ανησυχία του σε σχέση με το ότι στο ζήτημα αυτό, με τους εξτρεμιστικούς κύκλους της Τουρκίας «συμπαρατάχθηκαν ορισμένα επίσημα πρόσωπα της Τουρκίας, τα οποία, ιδιαίτερα, προέβησαν σε παραλληλισμούς των σταλινικών διώξεων με την πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κριμαία».
Στην ανακοίνωση του μάλιστα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καταλήγει τονίζοντας ότι «μια τέτοια συμπεριφορά δεν συμβάλλει στην επίλυση του στόχου της περαιτέρω ανάπτυξης της πολυμερούς συνεργασίας, που έθεσαν οι πρόεδροι της Ρωσία και της Τουρκίας ο οποίος αποτυπώθηκε στις διμερείς συμφωνίες, αντιτίθεται στο πνεύμα των διμερών ρωσο-τουρκικών σχέσεων, των οποίων η επέτειος των εκατό χρόνων εορτάζεται αυτές τις μέρες».
Χαρακτηρίζει μάλιστα τις εκδηλώσεις και δηλώσεις αυτές ως αντιρωσική καμπάνια, επισημαίνοντας ότι «η ανοχή της αντιρωσικής καμπάνιας εκ μέρους της επίσημης Άγκυρας δεν συνάδει με το πώς προσεγγίζει την δική της ιστορία».
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά – Ταυτοποιήθηκε το δεύτερο πρόσωπο που ήταν παρών στο επεισόδιο
- Ρόδος: Στο νοσοκομείο 15χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δικογραφία σε βάρος του καταστηματάρχη
- Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα καύσιμα – Πότε θα ισχύσουν, ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι
- ΠΑΣΟΚ για νέα μέτρα: Η ειδική στήριξη για τη βενζίνη η οποία ανακοινώθηκε, δεν επαρκεί
- Ο Τραμπ τώρα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν «σημαντικά σημεία συμφωνίας» σε συνομιλίες με το Ιράν
- Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια
- Φορτώνουν με νέο σκάνδαλο τον δεξιό Όρμπαν λίγο πριν τις εκλογές: «Σοβαρή επίθεση εναντίον της Ουγγαρίας»
- Πρόσκληση στον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο για συνάντηση στον Λευκό Οίκο μελετά ο Τραμπ
- Οι Ιρανοί διαψεύδουν τον Τραμπ: Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τις ΗΠΑ
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος









