«Η Ευρώπη έχει κάνει 10 μειώσεις επιτοκίων, εμείς καμία. Παρά τον (Πάουελ), η χώρα μας τα πάει περίφημα. Προχώρα για μια ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα», έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social.
Οι κεντρικές τράπεζες συνήθως περιορίζουν τις μεταβολές των επιτοκίων σε αλλαγές ενός τετάρτου της μονάδας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Fed έχει πάντα τη δυνατότητα να αυξήσει ξανά τα επιτόκια αν οι μειώσεις οδηγήσουν σε πληθωρισμό.
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επικρίνει έντονα τον Πάουελ επειδή δεν μειώνει τα επιτόκια όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, με τον Τραμπ να λέει στον Πάουελ ότι «σφάλει» που δεν μειώνει τα επιτόκια.
Η Fed τον Μάιο διατήρησε τα επιτόκια στο εύρος 4,25%-4,50%, όπου βρίσκεται από τον Δεκέμβριο, και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν έκτοτε αναφέρει ότι μπορεί να τα αφήσουν εκεί για μερικούς ακόμη μήνες, καθώς περιμένουν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την δασμολογική πολιτική του Τραμπ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-GETTY IMAGES POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης