Νεκροί 4 Παλαιστίνιοι από Ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Πυρά μεταξύ Ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστινίων, στην περιοχή της Δυτικής Όχθης, στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις Παλαιστίνιους.

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (16/08) σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με επίσημες πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.ADVERTISING

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η ισραηλινή συνοριοφυλακή, μια ένοπλη μονάδα που επιχειρεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμμετείχε σε επιχείρηση στην Τζενίν με στόχο τη σύλληψη ενός προσώπου που εμπλεκόταν σε “τρομοκρατικές” δραστηριότητες, όταν έγινε στόχος πυρών.

“Σφοδρά πυρά ρίχτηκαν εναντίον της δύναμης από μικρή απόσταση και από μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Οι δυνάμεις διείσδυσης της συνοριοφυλακής απάντησαν στους τρομοκράτες και τους εξουδετέρωσαν. Δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας”, διευκρίνισε η αστυνομία των συνόρων.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων ‘Wafa’ έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς Παλαιστινίους, τους Ράεντ Αμπου Σαΐφ και Σαλέχ Όμαρ, σ’ αυτές τις ένοπλες συγκρούσεις.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσε το θάνατο αυτών των δύο, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Τζενίν, όπου αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως οι ισραηλινές δυνάμεις φρουρούσαν από την πλευρά τους τις σορούς δύο άλλων Παλαιστινίων.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής συνοριοφυλακής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι σοροί δύο Παλαιστινίων φρουρούνταν από ισραηλινές δυνάμεις, αυξάνοντας έτσι τον απολογισμό των συγκρούσεων σε τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς.

Πηγή: newsit. gr / photo video screenshot

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί