Νέα ρωσική «ΣΦΑΛΙΑΡΑ»: ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ κατά 2 εκατ. βαρέλια, εκτελείται ενεργειακά η Ευρώπη

Φτωχαίνουν οι πολίτες...

Οι ισχυρές πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ+ προεξαρχόντων της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, απάντησαν «σκληρά» στην απόφαση της ΕΕ να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, δηλαδή να αγοράζεται φθηνότερα από τις διεθνείς τιμές.

Αντί, λοιπόν, να πάθει η Ρωσία 7 δισ. € οικονομική ζημιά, θα υποστούν οι ίδιες οι χώρες της Ευρώπης οικονομική ζημία της τάξης των 50 δισ. €, από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου που θα συμπαρασύρει και τα παράγωγά του, βενζίνη κτλ. κατά 20% λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚ+ να στηρίξει την Μόσχα αλλά και τις οικονομίες των πετρελαιοπαραγωγών κρατών και να μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα!

Αξιοσημείωτο είναι πως  ότι το αρχικό αίτημα Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας ήταν για μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως αλλά μετά την χθεσινή απόφαση της ΕΕ κρίθηκε ότι έπρεπε να μειωθεί η παραγωγή στην διπλάσια ποσότητα, για να σταλεί ένα «μήνυμα» στις δυτικές χώρες ότι οι εποχές της αποικιοκρατίας έχουν παρέλθει οριστικά.

Στην πραγματικότητα, αυτό συνιστά ακόμα ένα χτύπημα στις κρατικές οικονομίες της Δύσης, τις οποίες οι διεθνιστές θέλουν να διαλύσουν, προκειμένου να φέρουν χούντα ως εναλλακτική πολιτικοοικονομική λύση.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ θα τσακίσει τους Ευρωπαίους πολίτες, ενώ αυξήσεις θα υπάρξουν και στις δυτικές χώρες με μεγάλη παραγωγή πετρελαίου, όπως ΗΠΑ, η Νορβηγία και η Βρετανία. Είναι η μεγαλύτερη μείωση από τον Οργανισμό των Χωρών που εξάγουν πετρέλαιο αλλά και των συμμάχων του  από το 2020. Σύμφωνα με το Bloomberg, σε πραγματικά μεγέθη αυτό αντιστοιχεί στα περίπου 880.000 βαρέλια την ημέρα.

Λίγο μετά την ανακοίνωση οι τιμές του πετρελαίου (Brent) έφτασαν να υποχωρούν κατά 0,4% (στα 91,35 δολ. το βαρέλι), αλλά λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να ανεβαίνουν.

Οι χώρες που απαρτίζουν τον ΟΠΕΚ+ είναι η Ανγκόλα, Αλγερία, Γκαμπόν, Δημοκρατία του Κονγκό, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισημερινή Γουινέα, Ιράκ, Ιράν, Κουβέιτ, Λιβύη, Νιγηρία, Σαουδική Αραβία, Βενεζουέλα, Aζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν, Μπρουνέι, Καζακστάν, Μαλαισία, Μεξικό, Ομάν, Φιλιππίνες, Ρωσία, Σουδάν και Νότιο Σουδάν.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί