Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, καθώς οι σύμμαχοι της Ουκρανίας συζητούν αν θα δώσουν το πράσινο φως στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων στη Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι, αν επιτραπεί στην Ουκρανία να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς δυτικής κατασκευής, αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία».
Σε μια συνάντηση στην Πράγα της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ- της ανώτατης στρατιωτικής αρχής της Συμμαχίας – ο πρόεδρός της, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, δήλωσε ότι το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων δίνει σε ένα έθνος το δικαίωμα να αμύνεται και αυτό δεν σταματά στα σύνορά του.
Ταυτόχρονα τόνισε ότι οι χώρες που παρέχουν όπλα έχουν επίσης το δικαίωμα να θέτουν περιορισμούς στη χρήση τους.
«Σε στρατιωτικούς όρους, προβαίνεις σε (αυτές τις επιθέσεις) επειδή επιζητάς να αποδυναμώσεις τον εχθρό που σου επιτίθεται ώστε να μην πολεμάς μόνο τα βέλη που έρχονται προς το μέρος σου, αλλά και να επιτεθείς στον τοξοβόλο», είπε ο Μπάουερ.
«Έτσι, στρατιωτικά μιλώντας, υπάρχει ένας βάσιμος λόγος για να το κάνει κανείς αυτό· να αποδυναμώσει τον εχθρό, να αποδυναμώσει τις γραμμές εφοδιασμού του, καύσιμα, πυρομαχικά του που έρχονται στο μέτωπο», πρόσθεσε.
Η άλλη οπτική της συζήτησης είναι πολιτική, ανέφερε, καθώς οι χώρες που προμηθεύουν όπλα μπορεί να αισθάνονται ότι είναι υπεύθυνες για αυτά, και αυτές οι πολιτικές συνομιλίες συνεχίζονται.
ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όπως με τον COVID; Πρόταση της Μελόνι στην ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κρίση
- Λίρα με το όνομα King Charles πουλήθηκε… 56 φορές πιο ακριβά λόγω «σπανιότατου» σφάλματος
- Οι 3 πανέμορφες γάτες που έχουν γίνει φαινόμενο! Χαμός όπου εμφανίζονται, vid
- Πώς να φορτώσετε σωστά και με ασφάλεια το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
- Μέση Ανατολή: Η πολιτική των ΗΠΑ αποτελεί πηγή απρόβλεπτων κινδύνων, σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΞ
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Διάσημη ινφλουένσερ με εκατομ. ακολούθους πέθανε «απροσδόκητα» σε ηλικία 26 ετών
- Κ. Τσουκαλάς: Πανικόβλητη η κυβέρνηση
- Στη Σύρο θα παρακολουθήσει τον Επιτάφιο και την Ανάσταση ο Κ. Τασούλας
- Ανακοίνωση της THEMA για την ακινητοποίηση συρμού στο μετρό Θεσσαλονίκης









