Νατοϊκός στρατός στην Ουκρανία; «Μην το αποκλείετε», λέει ακόμα ένα κράτος!

«Υπάρχουν...καλές προθέσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, ακολουθώντας τον Μακρόν, δήλωσε ότι η παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ «δεν είναι κάτι το αδιανόητο», αποκαλύπτοντας πως εκτιμά τον Γάλλο πρόεδρο που δεν απέκλεισε αυτή την ιδέα.

Ο Ράντεκ Σικόρσκι έκανε την παρατήρηση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την 25η επέτειο από την ένταξη της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ στο πολωνικό κοινοβούλιο την Παρασκευή, και το Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε τα σχόλια αργότερα στα αγγλικά.

Παράλληλα κάλεσε τη Δύση να προβεί σε μία «Ασύμμετρη κλιμάκωση»!!

«Η αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων δεν είναι αδιανόητη, επειδή πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία υπάρχουν καλές προθέσεις, δηλαδή ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αναρωτηθεί ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα μας, ότι δεν θα ήταν σίγουρος ότι δεν θα κάναμε τίποτα δημιουργικό, και επομένως δεν θα μπορούσαν να σχεδιάσουν ελεύθερα τα σενάρια τους».

Πριν από μερικές ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ένα σχόλιο που έφερε…τρικυμίες στους κόλπους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Μετά και τις απειλές Πούτιν περί ενός πυρηνικού πολέμου, οι Γάλλοι αξιωματούχοι προσπάθησαν αργότερα να διευκρινίσουν τις δηλώσεις του Μακρόν και να περιορίσουν την αντίδραση, ενώ επέμειναν στην ανάγκη «να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί