• Αρχική
  • Άρθρα
  • Να τελειώνουμε με τις «αυταρχικές δυνάμεις» λέει η επίδοξη διάδοχος της Μέρκελ «φωτογραφίζοντας» Ρωσία και Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Να τελειώνουμε με τις «αυταρχικές δυνάμεις» λέει η επίδοξη διάδοχος της Μέρκελ «φωτογραφίζοντας» Ρωσία και Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Πράσινοι στη Γερμανία στοχεύουν σε πρωτιά στις επόμενες εκλογές.

Αλλαγή του status quo στη γειτονιά της Ευρώπης ζητά η επίδοξη διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στην γερμανική καγκελαρία, Αναλένα Μπέρμποκ.

Σε πρόσφατη ομιλία της με προεκλογικό τόνο, η ίδια αναφέρθηκε στις Ρωσία και Τουρκία χαρακτηρίζοντάς τες «αυταρχικές δυνάμεις» και ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται και ο διάλογος αλλά και το «μαστίγιο».

Η επόμενη «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας επέκρινε την “κατευναστική”, όπως την έχει χαρακτηρίσει, εξωτερική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε μίας πιο δυναμικής προσέγγισης απέναντι στη Μόσχα και την Άγκυρα.

Η 40χρονη Μπέρμποκ έχει διαμορφώσει μία ατζέντα, που διαφέρει σαφώς από τις πολιτικές των CDU/CSU, αφού τηρεί σκληρότερη στάση έναντι της Ρωσίας του Πούτιν και επιδιώκει τη σταδιακή απεξάρτηση της Γερμανίας από τη χρήση άνθρακα για παραγωγή ενέργειας νωρίτερα από τον νυν στόχο του 2038.

Άπαξ και οι Πράσινοι πάρουν την εξουσία στη Γερμανία, αυτό θα συνεπαγόταν ένα οδυνηρό «πάγωμα» του αγωγού που θα «Nord Stream 2», ο οποίος πρόκειται να μεταφέρει φυσικό αέριο απευθείας από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής.

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται να προστεθούν στον απόηχο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν αλλά και στη γενικότερη ψύχρανση των σχέσεων ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία με αφορμή το ουκρανικό ζήτημα.

Θεωρείται δεδομένο πως εφόσον οι Πράσινοι κατορθώσουν να πάρουν το «τιμόνι» της Γερμανίας, θα σύρουν και τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. σε μία ακόμη πιο επιθετική πολιτική απέναντι στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν πάντοτε σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ του αριστερού Μπάιντεν.

Όσο για την Τουρκία, η χθεσινή αιφνιδιαστική κίνηση Μπάιντεν αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως οι διεθνιστές της Δύσης μπορούν ό,τι ώρα θέλουν να τελειώνουν με τον απρόβλεπτο Ερντογάν.