Λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του στην ανατολική Γαλλία, αντίκρισε 200 διαδηλωτές, προσκείμενους στο αριστερό κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας, ενώ σταμάτησε σε μια λαϊκή αγορά της πόλης Ντολ, όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα με εμπόρους και πολίτες που ήταν παρόντες. Με έναν εξ αυτών υπήρξε μάλιστα και λογομαχία, καθώς ο άνδρας είπε στον Γάλλο πρόεδρο πως «πουλάει φούμαρα» και ότι στην πραγματικότητα έχει αυξήσει τους φόρους.
Ο Μακρόν του είπε πως λέει «βλακείες», αλλά τελικά έκλεισαν τον διάλογό τους φιλικά. Σε μια κυρία που του είπε πως οι μεταρρυθμίσεις του καθυστερούν, ο Γάλλος πρόεδρος της είπε: «γ@..το κι εγώ θα ήθελα να πάνε πιο γρήγορα».
Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στον επίσημο προορισμό του, στο κάστρο του Ζου, όπου μίλησε για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Γαλλοαϊτινού στρατηγού Τουσέν Λουβερτούρ, ο οποίος πρωτοστάτησε στους αγώνες για την κατάργηση της δουλείας.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ο Λουβερτούρ αντιλήφθηκε εξ αρχής πως η απλή ανυποταξία ως μορφή πάλης κατά της δουλείας ήταν μάταιη και γι’ αυτό τάχθηκε υπέρ της επανάστασης.
(με πληροφορίες από iefimerida. gr / scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 20χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»
- Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- «Αιώνιο Σκότος»: Έτσι ονόμασαν οι Ισραηλινοί τις νέες σφοδρές επιθέσεις στον Λίβανο, vid
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist
- Υποκλοπές μέσω του Predator: Στις 11/12 η δευτεροβάθμια δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών









