Μυστήριο με ιογενή πυρετό στην Ινδία -Σπέρνει τον θάνατο σε παιδιά

«Οι ασθενείς, ειδικά τα παιδιά, στα νοσοκομεία πεθαίνουν πολύ γρήγορα», αναφέρουν οι αξιωματούχοι υγείας

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχουν πεθάνει από τον πυρετό και αρκετές εκατοντάδες έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο σε έξι περιοχές στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας. Κανένας από τους νεκρούς δεν βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Για περισσότερο από μια εβδομάδα τώρα, τα παιδιά σε περιοχές της βόρειας Ινδικής πολιτείας Ουτάρ Πραντές ξυπνούν με υψηλό πυρετό και  ιδρώτα.

Πολλά από αυτά παραπονέθηκαν για πόνους στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, αφυδάτωση και ναυτία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανέφεραν εξανθήματα που εξαπλώθηκαν στα πόδια και τα χέρια.

Οι θάνατοι στο Ουτάρ Πραντές προκάλεσαν μεγάλο πανικό εξαιτίας ενός «μυστηριώδη πυρετού» που σαρώνει την ύπαιθρο της πολυπληθέστερης πολιτείας της Ινδίας.

Οι γιατροί σε μερικές από τις πληγείσες περιοχές – Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj και Firozabad – πιστεύουν ότι η κύρια αιτία θανάτων θα μπορούσε να είναι ο δάγκειος πυρετός, μια ιογενής λοίμωξη από κουνούπια.

«Οι ασθενείς, ειδικά τα παιδιά, στα νοσοκομεία πεθαίνουν πολύ γρήγορα», λέει η Δρ Neeta Kulshrestha, ανώτερη αξιωματούχος υγείας της περιοχής Firozabad, όπου 40 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 32 παιδιών, πέθαναν την περασμένη εβδομάδα.

(Πηγή: skai. gr – bbc. com / photo: screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί