Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έκανε μια δυναμική ανάρτηση σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και την συνάντηση του Παγκοσμίιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Όπως ανήρτησε στο Telegram:
«Η άσκοπη εκδήλωση στο Νταβός υπόσχεται ενδιαφέρον. Αντί για την κουρασμένη, ψόφια Ουκρανία, θα συζητούν για την παγωμένη Γροιλανδία.
Η κατάσταση εδώ είναι γενικά ξεκάθαρη. Τα δειλά ευρωπαϊκά κοκοράκια, έχοντας καταπιεί ηρεμιστικά από τον φόβο τους, θα προσπαθήσουν να πείσουν τον ορμητικό θείο να αποδεχτεί την πλήρη κηδεμονία του νησιού, αλλά να το αφήσει τυπικά στην ιδιοκτησία του δανικού κράτους. Κάντε ό,τι θέλετε, λένε: πάρτε το νησί για επ’ αόριστον δωρεάν χρήση, αναπτύξτε τους ορυκτούς πόρους του εκεί δωρεάν, χτίστε στρατιωτικές βάσεις, αεροδρόμια, σιλό πυραύλων και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις για απόλυτο έλεγχο.
Ωστόσο, ο Τραμπ δεν θέλει αυτό. Όλοι καταλαβαίνουν: θέλει να χρωματίσει το νησί στους παγκόσμιους χάρτες στα χρώματα της αστερόεσσας (έχει ήδη δημοσιεύσει χάρτη, που περιλαμβάνει τον Καναδά και την Βενεζουέλα) και να σταθεί δίπλα στους Εθνοπατέρες. Θέλει να μείνει για πάντα στην ιστορία. Και ταυτόχρονα, να γίνει σαν τον Πρόεδρο της Ρωσίας.
Το τελευταίο είναι αδύνατο. Κατά την διάρκεια της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης και μέσω δημοψηφισμάτων, η Ρωσία ανέκτησε τα δικά της εδάφη, που ήταν μέρος της για αιώνες, μαζί με τον λαό της. Η Γροιλανδία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν έχει συνδεθεί ποτέ άμεσα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και οι τελευταίες έχουν προσπαθήσει να την αγοράσουν αρκετές φορές.
Εν τω μεταξύ, το ζήτημα δεν είναι μόνο η προφανής επιθυμία του Προέδρου των ΗΠΑ. Αν και όλοι περιγράφουν με ενθουσιασμό πώς ένας ενθουσιασμένος Γαργαντούας όπως ο Τραμπ θα καταπιεί ένα τεράστιο κομμάτι γης. Και στην συνέχεια θα φτύσει κολλώδες σάλιο στο ζαρωμένο πρόσωπο της άθλιας παλιάς Ευρώπης, μετατρέποντας ταυτόχρονα τις Ηνωμένες Πολιτείες στην δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση δύναμη στον κόσμο. Ο Τραμπ, φυσικά, βιάζεται. Άλλωστε, ο χρόνος του τελειώνει αδυσώπητα. Ήρθε η ώρα να γραφτεί το όνομά του με χρυσά γράμματα στις πλάκες της ιστορίας.
Το ερώτημα, πάνω απ ‘όλα, είναι ποιο τίμημα είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου για να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Η διάλυση του ΝΑΤΟ δεν είναι σαν την απαγωγή ενός ξένου ηγέτη που προδόθηκε από τους συμμάχους του σε μια αποδυναμωμένη χώρα. Και, τέλος, θα επιτραπεί στον Τραμπ να το κάνει αυτό;».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα σε πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν, vid
- Νερό από τον αέρα: Στα σκαριά τεχνολογία που φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα της πρόσβασης σε πόσιμο νερό
- Βαθμολογία UEFA: Οι νίκες ΠΑΟ και ΑΕΚ στην Ευρώπη φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά στην 10η θέση
- Ραγδαίες εξελίξεις με την ρωσική ενέργεια εν μέσω της «μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης στον κόσμο»
- Οι ΗΠΑ αρχίζουν έρευνα σε βάρος 60 χωρών για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
- Μετά τον άτλαντα των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος, ήρθε ο άτλας της εμβρυογένεσης του ψαριού ζέβρα
- Ντουμπλάντις: Ο άνθρωπος “φαινόμενο” έσπασε το ρεκόρ στο επί κοντώ για 15η φορά! vid
- Παραιτείται και παραδίδει την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ ο Κωνσταντινόπουλος
- Βομβαρδισμοί του Πακιστάν στο Αφγανιστάν
- «Λαθρεπιβάτης» εμπορικού πλοίου… άλλαξε ήπειρο άθελά του









