«Δεν με νοιάζει να με αποκαλούν δικτάτορα. Θα προτιμούσα να με αποκαλούν δικτάτορα παρά να βλέπω τους κατοίκους του Ελ Σαλβαδόρ να δολοφονούνται στους δρόμους», δήλωσε ο πρόεδρος του Μπουκέλε.
Στην εξουσία από το 2019, ο Ναγίμπ Μπουκέλε είναι γνωστός, στη χώρα και διεθνώς, για την πολιτική της «σιδηράς πυγμής» για την πάταξη της εγκληματικότητας, που του χάρισε τεράστια δημοτικότητα στη χώρα αλλά επικρίνεται από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ δικαιολόγησε τις πρόσφατες συλλήψεις ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο όνομα καταστολής της διαφθοράς που προβαίνει η κυβέρνησή του και αρνήθηκε ότι αυτές οι συλλήψεις συνιστούν πολιτικές διώξεις.
«Λένε ότι φυλακίζουμε υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιφρονούντες, αντιπάλους του καθεστώτος (…) Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά αν ολόκληρη η αντιπολίτευση απολαμβάνει εγγυημένης ατιμωρησίας;» είπε, χωρίς να κατονομάσει τα άτομα στα οποία αναφερόταν.
«Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στα αποτελέσματα», πρόσθεσε. «Σε αντίθεση με ψέματα που διαδίδουν μέρα νύχτα, έχουμε πετύχει περισσότερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην ιστορία μας».
Ο πόλεμος του Μπουκέλε κατά συμμοριών έχει οδηγήσει στην πτώση του ποσοστού ανθρωποκτονιών στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.
Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ έχει γίνει βασικός εταίρος του Αμερικανού ομολόγου του, Ντόναλντ Τραμπ, στην πολιτική του για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόστολος Τζιτζικώστας: Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευθύνης
- Εκπληκτικό εύρημα σε μουμιοποιημένη γυναίκα 2.500 ετών στη Ρωσία: Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο σαγόνι, λένε επιστήμονες
- Το Ιράν θα μπορούσε να αναλάβει δράση στο Στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ αν δεχτεί πρόκληση, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Ποια χαρακτηριστικά κάνουν ορισμένους πλανήτες “καλύτερους” για να φιλοξενήσουν ζωή εκτός της Γης, σύμφωνα με μελετητές
- Το Ισραήλ αναφέρει ότι έπληξε στο Ιράν κέντρο ερευνών για στρατιωτικά υποβρύχια
- Δανία: Ο βασιλιάς ανέθεσε στη Μέτε Φρεντέρικσεν να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
- Κατώτατος μισθός: Tο ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
- Κίνδυνος για την «χειρότερη βιομηχανική κρίση» λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ICC
- Συνελήφθη ανήλικος στο Ρέθυμνο με γραμμάρια κοκαΐνης
- Σοϊγκού για τον πόλεμο εναντίον του Ιράν: «Καλούμε τα μέρη να επιστρέψουν αμέσως σε μια διπλωματική διευθέτηση»









