Μπορέλ: «Πλήρης αναστολή της συμφωνίας για τις βίζες στους Ρώσους στην ΕΕ» – Τεράστια ζημιά για Ελλάδα και Κύπρο αν ισχύσει

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφωνούν για την πλήρη αναστολή της συμφωνίας για διευκόλυνση στην έκδοση βίζας.

«Έχουμε δει μια σημαντική αύξηση των διελεύσεων, στα σύνορα, από τη Ρωσία προς γειτονικά κράτη. Αυτό γίνεται ένας κίνδυνος για την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, συμφωνούμε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για την πλήρη αναστολή της συμφωνίας για διευκόλυνση έκδοσης βίζας μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας», έγραψε στο twitter ο Μπορέλ.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πίτερ Σζιτζάρτο, είχε δηλώσει ότι οι 27 δε συμφώνησαν για το ζήτημα, καθώς υπήρχαν αντιρρήσεις τόσο από τη χώρα του όσο και από άλλα κράτη.

Αν ισχύσει αυτό που λέει ο Μπορέλ, θα πρέπει να φύγουν εκατομμύρια Ρώσοι από τις χώρες της ΕΕ όταν λήγουν οι βίζες τους και ειδικά για Ελλάδα και Κύπρο, ο αριθμός μπορεί να φτάσει και τους 200.000 Ρώσους.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί