Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιλυθούν τα ευρωτουρκικά ζητήματα.
Προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που προσκαλείται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ και ευχαρίστησε όλους όσους επέτρεψαν να ληφθεί αυτή η απόφαση.
«Είναι σημαντικό για την Τουρκία να κατανοήσει τον ρόλο της ΕΕ με σεβασμό στις θέσεις των κρατών-μελών μας – της Κύπρου – που έχει δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία», δήλωσε ο Ζ. Μπορέλ , σημειώνοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να προσπαθήσουμε να λύσουμε την κατάσταση είναι ο διάλογος.
Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών έχει προσκληθεί στο γεύμα εργασίας των 27 υπουργών εξωτερικών της ΕΕ και στο περιθώριο θα έχει διμερείς συνομιλίες με ορισμένους υπουργούς. Ο Ζ. Μπορέλ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές οι συνομιλίες θα είναι θετικές ως προς την αντιμετώπιση των θεμάτων που έχει η ΕΕ σε σχέση με την Τουρκία. «Αυτή είναι μια καλή πρωτοβουλία. Όλα μπορούν να λυθούν με διάλογο και καλή θέληση», πρόσθεσε.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Μ. Αρώνη / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτες αντιδράσεις! Κόβουν “γάτες -κέικ” …μπροστά στα μάτια αληθινών γατών, vid
- Εντυπωσιακός “γίγαντας”: Δέντρο 820 ετών στην Τσεχία συναρπάζει τους επισκέπτες, vid
- ΝΔ: Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία ιστοσελίδας που ανήκει στην «Ομάδα Αλήθειας»
- Η Κίνα αναπτύσσει «ρομπότ λύκους» με τεχνητή νοημοσύνη, vid
- Νέο δραματικό ΒΙΝΤΕΟ από τη συντριβή ελικοπτέρου στη Ρωσία
- «Είμαστε στο 1939»: Δραματικές δηλώσεις από Υπουργό του Τραμπ, vid
- ΒΙΝΤΕΟ με τον Λουκασένκο να… κόβει ξύλα
- Τρεις κρατούμενοι κατηγορούνται για τη δολοφονία παιδοκτόνου που βρέθηκε νεκρός στο κελί του
- Λαβρόφ: Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να ξαναρχίσουμε τις πυρηνικές δοκιμές
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποκάλυψε γιατί απουσίαζε από την κηδεία του Ντιόγκο Ζότα









