Η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έπεσε στο 39%, συρρικνούμενη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, πλησιάζοντας το χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, υπέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και μεταδόθηκε από το τελευταίο χθες Τρίτη.
Το βασικό εύρημα της διήμερης δημοσκόπησης είναι ότι το 56% των Αμερικανών αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του κ. Μπάιντεν στο αξίωμά του.
Η δημοτικότητα του Δημοκρατικού βρίσκεται κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021, στοιχείο που αφήνει να εννοηθεί ότι η παράταξή του πιθανόν οδεύει να απολέσει τον έλεγχο τουλάχιστον ενός από τα δύο σώματα του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Ο κ. Μπάιντεν δοκιμάζεται φέτος από τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτόξευσε τις τιμές των καυσίμων και προκάλεσε νέα προσκόμματα στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες που ακόμη δεν είχαν συνέλθει από το πλήγμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Η υποχώρηση της δημοτικότητας του Τζο Μπάιντεν αποδίδεται κυρίως στη δυσαρέσκεια στις τάξεις των ψηφοφόρων της δικής του παράταξης. Το 74% εξ όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών ανέφερε πως εγκρίνει το έργο του προέδρου αυτή την εβδομάδα, ποσοστό θεαματικά μειωμένο από το 85% του περασμένου Αυγούστου. Μόλις το 11% εξ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων επιδοκιμάζει τις επιδόσεις του βετεράνου της αμερικανικής πολιτικής.
Πάντως η δημοτικότητα του κ. Μπάιντεν δεν έχει φθάσει, ακόμα τουλάχιστον, στα επίπεδα αυτής του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε κατακρημνιστεί στο 33% τον Δεκέμβριο του 2017. Το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει η δημοτικότητα του νυν αρχηγού του κράτους ήταν το 36% που διαπιστωνόταν στα τέλη Μαΐου.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης