Μπάιντεν: Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη σημερινή δόλια προσπάθεια της Ρωσίας να προσαρτήσει κυρίαρχο ουκρανικό έδαφος. Η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, καταπατά τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και δείχνει την περιφρόνησή της για τα ειρηνικά έθνη σε όλο τον κόσμο.

Μην κάνετε κανένα λάθος: αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία νομιμοποίηση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τιμούν πάντα τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ανακτήσει τον έλεγχο του εδάφους της, ενισχύοντάς την στρατιωτικά και διπλωματικά, μεταξύ άλλων μέσω του 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε πρόσθετη βοήθεια ασφαλείας που ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα.

Σε απάντηση στους ψεύτικους ισχυρισμούς της Ρωσίας περί προσάρτησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας, ανακοινώνουν σήμερα νέες κυρώσεις.

Οι κυρώσεις αυτές θα επιφέρουν κόστος σε άτομα και οντότητες -εντός και εκτός της Ρωσίας- που παρέχουν πολιτική ή οικονομική υποστήριξη σε παράνομες απόπειρες αλλαγής του καθεστώτος του ουκρανικού εδάφους. Θα συσπειρώσουμε τη διεθνή κοινότητα τόσο για να καταγγείλει αυτές τις κινήσεις όσο και για να καταστήσει τη Ρωσία υπόλογη. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, χωρίς να πτοούμαστε από τη θρασύτατη προσπάθεια της Ρωσίας να επανασχεδιάσει τα σύνορα της γείτονος. Και ανυπομονώ να υπογράψω τη νομοθεσία του Κογκρέσου που θα παράσχει επιπλέον 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Καλώ όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να απορρίψουν τις παράνομες προσπάθειες προσάρτησης της Ρωσίας και να σταθούν στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί».

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί